fbpx

Прості і ефективні способи “поквапити” помідори з дозріванням

Мінлива літня погода зі спекотними днями і холодними ночами ускладнює дозрівання помідорів. Така погода може спричинити й захворювання помідорів, тому досвідчені господарі «кваплять» помідори з дозріванням. Є кілька способів, щоб прискорити дозрівання на різних етапах росту рослин.

Перший спосіб застосовують ще під час цвітіння рослини. У першій половині дня потрібно постукати по кущу паличкою. Пилок потрапляє на рильця маточок, і таким чином ви допоможете квіткам запилюватися. Зав’язі після такої процедури утворюються швидше, а плоди томатів дозріють раніше приблизно на тиждень. Відповідно й урожай буде більше.

Другий спосіб використовують, коли на кущах вже висять зелені плоди, але дозрівати не поспішають. В цьому випадку потрібно «надірвати» коріння рослини. Для цього візьміть кущ за головне стебло якомога ближче до ґрунту й акуратно потягніть його вгору. Корінці надірвуться, в результаті рослина почне активно перенаправляти поживні речовини в плоди, і помідори почервоніють швидше.

Якщо літо посушливе, то для прискорення дозрівання плодів потрібно надрізати головне стебло. Вертикальний розріз по центру завдовжки у близько 10 см потрібно зробити на відстані в 3-5 см від землі та вставити в нього дерев’яні палички-розпірки. Таким чином, рослина направить всі свої сили з коріння не в бадилля, а в плоди. Цей спосіб не можна застосовувати, якщо погода сира і дощова, інакше в pану може потрапити iнфекція.

Третій спосіб доволі незвичайний – це підгодівля томатів гоpілкою. Щоб помідори почервоніли, рослина повинна виділяти етилен, і якраз уколи гоpілкою посприяють цьому процесу. Цим способом найкраще користуватися в кінці сезону, коли наближаються холоди та потрібно терміново домогтися дозрівання томатів. До слова, смак помідорів після такої процедури не зміниться.

Наберіть в одноразовий шприц звичайну гоpілку або етиловий спиpт і уколіть кожен зелений плід. Норма – 0,5 мл на один помідор. Вже за 10 днів зелені помідори почнуть червоніти – спочатку в місці уколу, а потім і по всьому плоду.

Фото: Максимум.фм.

07/09/2022

You cannot copy content of this page