fbpx

Прості продукти з кухні, які надовго позбавлять від запаху поту

Літом стійкий запах пoту переслідує усюди. В таких випадках не допомагають дорогі магазинні дезодоранти, які обіцяють цілодобовий захист. Виявляється, у кожного вдома є продукти, які позбавляють від пoту, але про них мало хто знає.

“Приготовані самостійно засоби натуральні, тому не викликають подразнення та дискомфорту, – каже столичний косметолог Вікторія Ткаченко. – Важливо те, що вони не тільки проганяють пiт, а й не залишають плям на одязі”.

Розвести потрібно 1/2 чайної ложки соди у склянці теплої води. Намочити ватний диск і протерти під руками. Можна цей розчин у маленькій пляшці брати на роботу.

Також допоможе ефірна апельсинова олія. Капнути її кілька крапель на палець і втерти в шкіру під руками. На ватку не треба, вона тільки більше вбирає в себе олії.

Літом коли дуже спекотно допоможуть антисептичні масла. Вибирати треба між іланг-ілангом, кедром, ялівцем, евкаліптом, сосною, чебрецем, розмарином або чайним деревом. Кому який запах більше подобається.

“Щоб пiт зранку і не з’являвся, варто помиті пaхви помастити сухим “антиперспірантом”. Змішати 1 столову ложку крохмалю з дрібно перетертою сухою лавандою. Або можна просто чисте тiло протерти яблучним оцтом”.

Можна самому зробити дезодорант у старому тюбику. Розігріти по пів столової ложки бджолиного воску і масла какао в мисці на водяній бані. Коли віск розтане, додати одну столова ложка кокосового масла та по 10 крапель ефірного масла евкаліпту, розмарину і лаванди. Зняти з вогню.

Читайте також: 15 блузок, які будуть в тренді весь 2019 рік

Цю масляну суміш весь час перемішувати і вилити в порожній тюбик з-під старого дезодоранту. Коли охолоне і затвердне, можна мастити під паxвами.

За матеріалами – Gazeta.ua.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page