fbpx

Простий, бюджетний, а головне ефективний домашній засіб, завдяки якому я вже багато років не згадую, що таке тля на квітах деревах і рослинах на городі

Звичайна молочна сироватка, яку господині часто використовують у якості добрива, стала моїм надійним помічником у боротьбі з грибковими захворюваннями та різними шкідливими комахами.

Однак, як показує мій досвід, використання сироватки у чистому вигляді хороших результатів не дає, рослини не люблять кислі розчини при нанесенні на листя.

Тож, для того, аби приготувати ефективний препарат беру 1 л молочної сироватки розчиняю його в 10 л води, додаю 30-40 мл 10% аміаку (нашатирного спирту).

Для більшої ефективності до розчину можна додати мило (100 г на відро – господарське, дьогтьове або зелене). Цим розчином, тільки без мила, можна підгодовувати рослини тоді, коли їм потрібен азот: 0,5-1,0 літра на 1 рослина томату, перцю, баклажана, огірка, полуниці буде достатньо.

У сироватці міститься також калій, фосфор та різні біологічно активні речовини. Це корисно і для рослин, і для ґрунту.

Для мене однією з головних переваг даного препарату є те, що не потрібно підлаштовуватись під певні етапи розвитку рослин.

14,06,2022

You cannot copy content of this page