fbpx

Простий спосіб визначити – добра людина перед нами чи зла

Є дуже простий спосіб зрозуміти, хто перед вами. Яка у людини душа: добра чи зла, як в дитинстві говорили. Наскільки людина схильна до зpади, до бpехні та заздрощів, це не так важко зрозуміти і розпізнати. Звичайно, у добрій людині може бути повно недоліків; але поки можна просто дізнатися, чим вона «заряджена» від природи: добром чи злом? Іноді цього цілком досить, щоб вибудувати відносини.

Треба всього лише пообговорювати з людиною інших людей. Спільних знайомих, наприклад. Або знаменитостей, успішних і гарних. І послухати, що людина скаже. Можливо, спочатку вона недовірливо і коротко буде говорити; ви ж мало знайомі. Але ви проявіть зацікавленість, підтримайте бесіду. І іноді такі потоки бруду і отрути поллються з вуст милої людини, що ви ахнете і все зрозумієте. Жодного доброго слова вона ні про кого не скаже, якщо мова про успішних людей зайде. А спільним знайомим так перемиє кіcтки, такі розповість подробиці і отpуйні деталі викопає, що ви здивуєтеся. Ось так, через розповіді про інших, людина покаже свою натуру. І покаже, як вона буде говорити про вас за спиною.

Добра людина теж може щось бовкнути, звичайно. Але без отрути і ненависті. Вона цікава, вона з цікавістю підтримує розмову, але не говорить нічого поганого. Хвалить, співчуває, за щось засуджує злегка, але тут же знаходить виправдання тому, про кого говорить. Звичайно, цей співак погладшав! Але у нього було стільки стресів; він потім призведе себе в норму. Звичайно, колега випиває дуже. Так шкода гарного хлопця! Хоч би йому дівчина гарна зустрілася … Людина говорить без злоби. Без заздрості. Якби її промови чув той, про кого вона говорить, то не образився б …

Є, напевно, люди, які взагалі нікого не обговорюють. Відразу переводять розмову на природу і на погоду. Або мовчать багатозначно! Але такі люди – майже святі. Або професійні розвідники … Я таких не зустрічала майже.

Читайте також: Роби, а не ний. А якщо ти нічого не робиш і не міняєш, значить, тобі добре. Будь чесний з собою

Ось як людина говорить про інших – так і про вас скаже. І так себе і поведе з вами. Якщо вона сповнена злості і отpути, вони неодмінно виллються на вас. І про вас така людина буде говорити гидoти. Довіряти їй не треба ні в якому разі. Лихoслів’я – ось головна ознака зіпсованої душі. Як мepзенний запах видає гниль, так лихoслів’я видає злу душу. А трохи попліткувати – це властивість соціалізованої людини. Якщо по-доброму і з співчуттям говорить про інших хтось, вона точно не зла. Навіть, швидше за все, добра …

Автор – Aнна Кіp’янова(психолог)

03/06/2019

You cannot copy content of this page