fbpx

Приголомшливо смачний салат “Хмаринка”. Готується ця страва дуже просто і не вимагає якихось особливих продуктів

Якщо хочеться зробити оригінальну страву, яка зможе порадувати гостей, то варто неодмінно приготувати супер смачний салат «Хмаринка».

Таку назву салат отримав через свій ефектний вигляд: він білий, повітряний, наче літні хмари. На смак цей листковий салат дуже ніжний, але, в той же час, і ситний. Готується ця страва дуже просто і не вимагає якихось особливих продуктів.

Складові:

  • куряче філе -1 штука;
  • картопля – 2 штуки;
  • яйця – 4 штуки;
  • плавлений сирок – 2 штуки;
  • цибуля – 1 штука;
  • майонез.

Маринад для цибулі

  • цукор – 2 чайні ложки;
  • оцет – 1 столова ложка.

Приготування:

Насамперед потрібно відварити куряче філе в підсоленій воді з лавровим листом, і дати час йому охолонути. Якщо ви хочете надати салату більш пікантний смак, то замість вареної курки можете використовувати копчену. Коли куряче філе охололо, його потрібно нарізати кубиками. Плавлений сирок, щоб його було зручно використовувати, потрібно покласти в морозилку на півгодини.

Картоплю необхідно помити, відварити в мундирі, дати охолонути і очистити від шкірки. Курячі яйця потрібно відварити круто, дати охолонути, а після очистити від шкаралупи. Необхідно відокремити варені жовтки від білків.

Переходимо до підготовки цибулі: її потрібно очистити від шкірки, помити і нарізати дрібними кубиками.

Далі сиру цибулю потрібно замаринувати: висипаємо її в зручний посуд, додаємо цукор, оцет і заливаємо окропом, щоб вода повністю покрила цибулю. Всі інгредієнти добре перемішати і дати охолонути.

Переходимо до формування салату. Першим шаром на тарілку викладаємо куряче філе, зверху поливаємо майонезом. Наверх курки, другим шаром, кладемо мариновану цибулю.

Читайте також: Новий суп, яким захоплюються всі, хто спробує! З’їдається завжди дочиста

Натираємо картоплю на крупній тертці і викладаємо третім шаром, поверх цибулі, зверху поливаємо майонезом. Наверх картоплі з майонезом натираємо на дрібній тертці жовток – четвертий шар. Дістаємо з морозилки плавлений сирок і натираємо поверх жовтків, цей п’ятий шар також поливаємо майонезом.

Порада. Для того, щоб плавлений сир було легше натирати, я змащую тертку з обох сторін олією. Шостим шаром, поверх плавленого сиру з майонезом, натираємо на дрібній тертці білки варених яєць.

Салат повинен добре просочитися: його потрібно поставити в холодильник на годину або півтора. Салат «Хмаринка» можна подавати до столу, коли він добре просочиться.

Ця страва неодмінно прикрасить святковий стіл, а також відмінно підійде і для повсякденного меню. Якщо у вас є бажання, то перед подачею салат можна прикрасити зеленню або свіжими овочами

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page