fbpx

Приготуйте цю чудову випічку до чаю: смакота яка не піддається описанню

Потрібно приготувати щось смачне до чаю, а часу зовсім немає? На допомогу прийде рецепт чудової випічки: яблучні колечка в листковому тісті.

Слойки з яблуками виходять приголомшливо смачними, а готуються зовсім просто і дуже швидко: всього за 5 хвилин (плюс час на випічку). Дуже м’яке листкове тісто, а всередині – соковита начинка з ніжного яблучного колечка. Радимо обов’язково приготувати.

Склад продуктів:

  • 3 великих яблука
  • 500 грам листкового тіста
  • один курячий жовток

Покроковий процес приготування:

Три великих солодких яблука ретельно промиваємо, видаляємо спеціальним пристосуванням серцевину (не порушуючи загальної цілісності яблука) і очищаємо від шкірки.

Очищені яблука нарізаємо кільцями, товщиною приблизно 5-7 міліметрів.

Ножем збільшуємо середину кожного колечка.

Листкове тісто розгортаємо в прямокутний пласт товщиною 3-4 міліметра.

Порада. Листкове тісто можна купити вже готове, заморожене, і попередньо розморозити його до кімнатної температури. А можна зробити в домашніх умовах.

Розкатаний пласт тіста розрізаємо вздовж на смужки, ширина кожної – приблизно один сантиметр.

Смужками обмотуємо колечка яблук (одне колечко – одна смужка тіста), пропускаючи кожен раз через серединку.

Викладаємо отримані заготовки на деко, застелене пергаментним папером або папером для випічки (папір необхідно змастити олією). Між булочками має бути достатня відстань – тісто збільшується в об’ємі.

У мисці змішуємо (виделкою) один курячий жовток зі столовою ложкою води. Отриманою сумішшю змащуємо заготівки для булочок.

Відправляємо деко з слойками в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин, поки булочки не стануть гарними й рум’яними.

При бажанні, готові яблучні слойки можна посипати цукровою пудрою.

Смачного.

You cannot copy content of this page