fbpx

Принц Гаррі зателефонував парамедикині “Тайрі” зі словами підтримки

Відома українська волонтерка та парамедикиня Юлія Паєвська “Тайра” після звільнення з російського полону поспілкувалася по телефону із принцом Гаррі. Його підтримка надихнула її не здаватись та продовжувати боротьбу, каже Тайра.

Як відомо, принц Гаррі є ініціатором змагань «Ігри нескорених» для військових, які зазнали травм. Цьогоріч українська команда була представлена без Паєвської, яка перебувала в полоні і принцу Гаррі було це відомо.

Українська команда наголошувала на підтримці світової спільнотb зі звільнення парамедикині, яка потребує щоденної медикаментозної підтримки.

Про свою розмову з принцом Юлія Паєвська розповіла в інтерв’ю The Telegraph.

Юлія каже, що розмова відбулася десь через тиждень після її звільнення з полону.

“Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас. І що сім’я “Ігор нескорених” завжди дбає про своїх членів… Я дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після “Ігор нескорених” росіяни перестали мене допитувати і тиснути фiзично. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене”, – прокоментувала парамедик.

Юлія розповіла, що в полоні вона втратила надію, що вийде на волю, а під постійним психологічним і фiзичним тиcком, її змушувaли до незворотного.

” …Я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно ніякої інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім’я і чи вціліла моя хата, бо pосіяни вже майже були в Києві, коли ми виїжджали… Говорили, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам тільки стару, іржаву збpою. Говорили, що ми нікому не потрібні і що про Україну всі давно забули”, – пригадує Тайра.

Нагадаємо, що Тайра після звільнення подякувала за допомогу Володимиру Зеленському.

Фото: rbc.ua.

08/07/2022

You cannot copy content of this page