fbpx

Припиніть робити ці 5 речей, якщо хочете виховати ввічливих дітей з добрими манерами

Ви хочете виховати ввічливих дітей з добрими манерами? Спробуйте припинити робити те, що може принести більше шкоди, ніж добра!

Манери мають значення. Ви коли-небудь стикалися з хамством дорослих і дивувались, чому вони такі? Вам часто спадає на думку, як їх виховували їхні батьки? Хоча зрілість розвивається з часом, манерам все одно можна навчати, послідовно і терпляче.

Батьки постійно заохочують дитину до ввічливості та поваги – це природно. Проте іноді певні наші дії навчають їх абсолютно іншому.

Ось кілька речей, які варто припинити робити, щоб дитина виросла добре вихованою:

Перестаньте їх боятись. Якщо ваша дитина стає вибагливою, і ви в паніці біжите виконувати її забаганку – це може виховати у дитині неправильні манери. Діти можуть звикнути використовувати плач як спосіб маніпуляції. Втішання є частиною піклування батьків про дітей, але важливо не перестаратися.

За словами доктора Сьюзен Ньюман, якщо ви прагнете правильного виховання, варто запитати себе, чи псуєте ви дитину, надаючи їй «незаслужені привілеї». Це трапляється, коли ви прислухаєтесь до кожної примхи, наприклад, щоб отримати їх схвалення або компенсувати те, чого ви не відчували у своєму дитинстві. Спробуйте допомогти їм дізнатись різницю між «забаганками» та «необхідністю».

Припиніть їх виправдовувати. Припиніть виправдовувати їх погану поведінку. Не виправдовуйте їхні істерики словами «це просто дитина», тому що так ви ненавмисно заохочуватимете їх до такої поведінки.

Читайте також: Перелік фраз які категорично не можна казати дітям

Тренер з батьківства, Ліза Беннейг, попереджає батьків, що чим довше ви будете чекати, тим важче буде перестати виправдовувати погані манери вашої дитини. Ліза притримується виховання у дисципліні та любові – вона акцентує на правилах, манерах та хатніх справах, водночас зосереджуючись на основних потребах її дитини.

«Пам’ятайте, що ви маєте задовольняти їхні потреби та керувати їхніми бажаннями», – написала Ліза.

Не заважайте іншим їх виховувати. Колись було абсолютно нормально, якщо вчителі і сторонні дорослі лаяли дітей, але тепер це неприпустимо. Більшість мам вважають за краще зосередити увагу на власній дитині, уникаючи виховання чужими людьми.

Важливо не лаяти інших людей, які виховують вашу дитину – в розумних межах. Наприклад, якщо учитель вашої дитини помітив, що вона бешкетує – він її насварить. Поки ви підтримуєте зв’язки із вчителем вашої дитини, він може бути вашим помічником, щоб ваша дитина була вихованою у школі та вдома.

Не псуйте їх надмірним догоджанням. Доктор Джим Тейлор пропонує поспостерігати за тим, чому ви навчаєте їх щодня. Ви допомагаєте їм досягти необхідних «поглядів та навичок», щоб вони могли вирости вихованою людиною зі здоровими звичками? Наприклад, якщо мова йде про гроші, то Джим радить запитати себе, чи ви навчаєте їх повазі, дисципліні, відповідальності та відстрочці задоволень, що є рисами, які неможливо розвинути, якщо ви продовжуватимете давати їм все те, чого вони хочуть.

Припиніть виховувати їх найкоротшим способом. Жоден з батьків не хоче, щоб його дитині було погано, але не варто дозволяти речам виконувати за вас вашу роботу. Простим прикладом може слугувати ситуація, коли ви сидите в ресторані, а ваша дитина не може всидіти на одному місці. Ви просто всунете їй в руки IPad, щоб вона чимось зайнялась і залишила вас у спокої.

Навчіть їх бути терплячими та знаходити собі заняття без допомоги гаджета.

Ще один спосіб навчити їх цінності важкої роботи – вимагати від них виконання власних домашніх завдань, навіть якщо у вас є домашні помічники. Учитель та тато трьох дітей, Ендрю Андестік, каже, що батьки повинні заохочувати своїх дітей мріяти, але підкреслювати, що амбіції – це порожні слова без важкої роботи.

Вірячи у дітей, будучи чесними з ними, запевняючи їх, що ви завжди будете з ними, спонукаючи до довіри та слухняності – не з обов’язку, а з глибокої поваги – ви виховаєте дитину зі справді хорошими манерами.

Джерело – Ukrainianpeople

You cannot copy content of this page