fbpx

Притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства, відкрили у Житомирській області

«Сьогодні(22 червня – ред.) на Житомирщині відбулася знакова подія – відкриття шелтера для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Центр відкрили під патронатом першої леді Олени Зеленської, яка опікується підтримкою постраждалих, а також створенням притулків, «гарячих ліній», центрів надання допомоги, мобільних бригад», – написав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

За наведеним ним даними, на Житомирщині за останні три місяці зафіксовано 1 634 випадки домашнього насильства, з них 1 404 від жінок та 230 – від чоловіків.

Завдяки реалізації державної субвенції у 2021 році сім територіальних громад Житомирщини вже отримали кошти на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, в сумі понад 21 млн грн, додав Тимошенко.

«Тепер у притулку люди, які постраждали від домашнього насильства, зможуть не лише знайти прихисток та сховатися від кривдника, а й отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів», – підкреслив він.

Заступник керівника ОП зазначив, що найголовніше завдання нині – сформувати нульову толерантність до насильства, щоб звести самі випадки до мінімуму.

Фото: ukrinform.

06/23/2022

You cannot copy content of this page