fbpx

“Привіт із Сибіру”: згідно зі щорічним прогнозом погоди сервісу AccuWeather для Європи, найсильніші морози зимою 2020 року будуть на території від Фінляндії до України

Згідно зі щорічним прогнозом погоди сервісу AccuWeather для Європи, найсильніші холоди будуть на території від Фінляндії до України – їх принесуть вітри з Сибіру.

Про це повідомляє “Українська кліматична мережа” в Facebook, запис якої розповсюдив Укргідрометцентр.

Прогнозується, що в січні-лютому 2020 року температура впаде до граничного мінімуму. Очікуються і потужні снігопади.

Правда, самі метеорологи запевняють, що робити точні прогнози зараз досить складно – клімат “розхитаний”. Про це ж говорить “Вістям” кліматолог Віра Балабух. Правда, за її словами, зима буде теплою.

“Тенденції останніх років будуть характерні і для цього зимового сезону. З 2014 по 2018 рік – найтепліші п’ять років на нашій планеті, і 2019-2020 роки не будуть винятком. У жовтні в Україні температура повітря на півдні країни доходила до +27 градусів, що нехарактерно для нашої країни. Зараз дуже прогрілися Тихий океан, північ Атлантики, Середземного моря, а це впливає на атмосферні процеси, відіграє велику роль в балансі тепла і вологи в Україні “, – говорить Балабух. За її словами, є всі підстави припускати, що температура повітря взимку буде на один-два градуси вище, ніж на початку цього століття, коли зими були дуже теплі.

Втім, будуть і морози. “На загальному тлі досить високої температури можуть спостерігатися окремі періоди холоду. Але вони, швидше за все, будуть короткочасними. За прогнозами, кількість опадів цієї зими буде таким же, як завжди. Але з урахуванням того що температура буде вищою, ніж зазвичай, опади будуть випадати у вигляді дощу або мокрого снігу, особливо в центральних і південних областях України. А значить, треба бути готовим до ожеледиці, налипання мокрого снігу “, – зазначає Віра Балабух.

You cannot copy content of this page