fbpx

Приїлись звичайні страви? Тоді спробуйте приготувати картоплю за секретним рецептом, Цей маринад зведе вас з розуму!

Запечені картопляні часточки з часником в медово-соєвому маринаді: повір, це щось! Незрівнянний гарнір…

Картопля – частий гість на наших столах. І цілком заслужено, адже страви з цього овоча відмінно поєднуються з будь-якими салатами, м’ясом, птицею, рибою, пише Spisa.

Ми хочемо поділитися з тобою новим і незвичним рецептом запеченої картоплі. Родзинка цієї страви полягає в пікантному маринаді з часничком, соєвим соусом і медом, який надає картоплі золотисту і хрустку скоринку.

Картопля дольками

Складові:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 3 ст. л. не дуже гострої гірчиці (можна в зернах);
  • 1 ст. л. квіткового меду;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • сушені трави за смаком (орегано, базилік, майоран);
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю ретельно вимий щіткою, помісти цілком в каструлю, залий водою. Коли вода закипить, трохи посоли і вари на середньому вогні до напівготовності.
  2. Воду злий, дай картоплі трохи охолонути.
  3. Приготуй соєвий маринад: змішай в мисці соєвий соус, мед, гірчицю, сушені трави, пропущений через прес часник і рослинне масло. Сіль додавати не потрібно, так як соєвий соус вже солоний, та й картоплю ми варили в підсоленій воді. Відносно меду врахуй, що гречаний володіє дуже вираженим смаком, який може перебити смак всіх інших інгредієнтів. Якщо ти не прихильник меду в маринадах, можеш обійтися без нього взагалі.
  4. Не очищаючи від шкірки, наріж картоплю часточками і склади в миску з маринадом. Дай постояти.
  5. Деко злегка змасти олією і виклади на нього картоплю. Запікати страву при 200 градусах до утворення рум’яної скоринки.
  6. Запечена часточками картопля може виступити в якості самостійної страви, до якої відмінно підійде вершковий, сирний або будь-який інший соус. При мінімальних витратах виходить ситне частування з вишуканим смаком!

Розкажи друзям про новий спосіб приготування улюбленої картоплі!

You cannot copy content of this page