fbpx

путін на Петербурзькому міжнародному економічному форумі говорив про Україну, Україну в Євросоюзі і взагалі «проти воєнного освоєння території»

Президент росії володимир путін, виступаючи 17 червня на пленарному засіданні ПМЕФ-2022, заявив, що рф не буде проти вступу України до Євросоюзу, тому що союз не є військовою організацією.

“ЄС не є військовою організацією, політичним блоком на відміну від НАТО. Тому ми завжди говорили, тут наша позиція послідовна, зрозуміла. Ми нічого не маємо проти. Це суверенне рішення будь-якої країни – приєднуватися чи не приєднуватися до економічних об’єднань. А справа цієї економічної об’єднання – приймати у свої члени нові держави чи ні”, – сказав путін, передає Інтерфакс.

Він зазначив, що самі країни ЄС мають визначати, наскільки це є доцільним для них.

“Чи це буде на користь або на шкоду Україні – це теж їхня справа, справа українського народу та українського керівництва на сьогоднішній день”, – заявив путін.

“Але структура економіки України така, що вона вимагатиме дуже великих субсидій, дотацій. Якщо не захистити внутрішній ринок, Україна остаточно перетвориться на півколонію, на мою думку”, – додав він.

На думку путіна, Україна отримуватиме значну підтримку на поточні витрати, але “навряд це призведе до відновлення втраченого авіабудування, суднобудування, електронної промисловості та інших критично важливих галузей виробництва”. Він зазначив, що європейці не створюватимуть собі конкурентів.

“Це не наша справа, але ми ніколи не були проти цього. Ми завжди були проти військового освоєння української території, бо це загрожує нашій безпеці”, – сказав путін.

Фото: ngs.ru.

06/17/2022

You cannot copy content of this page