fbpx

путін порадив шляхи вивозу українського зерна

Президент росії запевняє, що росія готова забезпечити вивезення українського зерна через окуповані нею порти Бердянська та Маріуполя, а також гарантує мирний прохід суден із зерном до міжнародних вод із тих портів, які перебувають під контролем України. Про це московський диктатор розповів в інтерв’ю програмі “Москва.Кремль.путін”, пише Українська правда.

Насамперед путін запевнив, що росія не перешкоджає вивезенню українського зерна за кордон і є кілька способів такого експорту.

“Перший – будь ласка, можна вивозити через порти, які перебувають під контролем України, Чорноморське узбережжя – Одеса та прилеглі порти. Не ми ж замінували підхід до порту, це Україна замінувала. Нехай вони розмінують, і нехай кораблі із зерном виходять із порту. Ми гарантуємо їх мирний прохід без жодних проблем у міжнародні води.

Вони мають розмінувати та підняти з дна Чорного моря кораблі, які були спеціально затоплені, щоб утруднити вхід у ці порти на півдні України. Ми готові це зробити, ми не будемо користуватися ситуацією розмінування для того, щоб здійснювати якісь атаки з моря.

Друге – існує інша можливість. Порти Азовського моря – Бердянськ, Маріуполь – перебувають під нашим контролем. Ми готові забезпечити безпроблемне вивезення, зокрема, українського зерна через ці порти. Ми вже закінчуємо роботи з розмінування. Ми створимо необхідну логістику”.

Ще путін порадив вивозити зерно через Румунію, Угорщину чи Польщу.

“Так, там існують певні проблеми технічного характеру, тому що колія різна, треба візки вагонні міняти, але це справа кількох годин”, – запевняє він.

Але найпростішим і найдешевшим варіантом вивезення українського зерна, на його думку, є Білорусь:

“Але для цього треба знімати санкції з Білорусі. Президент Білорусі ставить питання саме так. Якщо хтось хоче вирішити проблему, якщо вона взагалі існує, вивезення українського зерна, будь ласка, найпростіший спосіб – через Білорусь”.

Фото: м24.

06/06/2022

You cannot copy content of this page