fbpx

путін порівняв себе з Петром I, а війну в Україні з війною зі Швецією, що тривала 21 рік

Російський президент продовжує перекручувати історію. Виявляється, російський цар Петро I у період Північної війни не відбирав території у Швеції, а “повертав та зміцнював”.

Такою інформацією путін поділився 9 червня під час зустрічі з молодими підприємцями, провівши історичну аналогію між своїм правлінням та епохою царя Петра I, пише агентство ТАРС.

Путін стверджує, що за 350 років “нічого не змінилося”, і коли цар Петро вів війну зі шведами, то це була не загарбницька війна.

“Петро I Північну війну 21 рік вів. Здавалося б, воював зі Швецією і щось там відбирав. Нічого він не відбирав! Він повертав”, — сказав Путін.

За його словами, цар Петро повернув територію Приладожжя, де згодом було закладено Санкт-Петербург, незважаючи на те, що європейські держави не визнавали ці території за росією.

“Всі визнавали її за Швецією, а там споконвіку поряд з фінно-угорськими народами жили слов’яни. Причому ця територія знаходилася під контролем російської держави”, — сказав Путін, згадавши також західний напрямок і похід на Нарву, де Петро також “повертав і зміцнював”.

Розвиваючи свою думку, Путін зазначив, що на долю сучасної Росії також “випало повертати і зміцнювати”, вказавши на те, що для російської державності це базові цінності, що є основою існування росії.

“Ми, безумовно, досягнемо успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять”, — сказав Путін, провівши аналогію з епохою Петра, пише Фокус.

Фото: Фокус.

06/09/2022

You cannot copy content of this page