fbpx

Путін терпляче чекав на Ердогана, а той дозволив собі дуже недипломатичний щодо нього жест

Путін поїхав в Іран. Та вже сама новина, що Путін покинув свій бункер свідчить, що справи у нього кепські. Від Ірану він чекає військової допомоги, наприклад, закупку дронів та, які не які, брати по нещастю – Іран під санкціями вже 42 роки, а Росія має сумарно більше санкцій, ніж Тегеран.

Путін страшенно любить спізнюватися – багато світових лідерів можуть похвалитися чеканням в приймальні глави Кремля від кількох хвилин до кількох годин. Навіть, саму королеву Великої Британії Єлизавету II він змусив себе чекати. Мабуть, йому дуже подобається , коли про нього говорять і в цьому ключі.

Проте 19 липня ситуація була кардинально інша – Путін чекав на президента Туреччини Реджепа Ердогана. Кривив лице і переступав з ноги на ногу, але зустрів Ердогана широкою посмішкою і першим простягнув руку для рукостискання.

А далі, під час короткого спілкування з представниками одразу кількох делегацій, Ердоган виявив вельми владний жест – поклав руку на плече Путіна, практично нахилившись над ним, що дозволяє його зріст.

Здавалося, б – дрібниця, вони ж давно знайомі, майже одного віку, але є нюанси.

Зазвичай подібні жести дозволяють собі старші щодо молодших, сильніші щодо слабших, покровитель до протеже. Ердоган і молодший, і держава менша, і впливу менше…

Втім, це не завадило йому показати своє ставлення до Путіна – мовляв, все минає і час твого царювання теж, вже інші люди вирішують твоє майбутнє.

Фото: ВВС.

07/20/2022

You cannot copy content of this page