fbpx

Пиріг з лаваша в мультиварці

Пропонуємо сьогодні не витрачати багато часу на кухні, щоб нагодувати сім’ю смачною вечерею. Давайте приготуємо пиріг з лаваша в мультиварці. Це дуже смачне і незвичайне блюдо можна подавати до столу на сніданок, обід або вечерю. Як тільки ви дізнаєтеся, що до вас поспішають гості, швиденько спече смачне частування в мультиварці. Начинка для пирога може бути будь-який, все інгредієнти знайдуться в холодильнику, так що бігти в магазин не доведеться.

У цьому пирозі головну партію відіграє сир, він надає страві особливого смаку, аромат і допоможе швидко вгамувати голод.

Інгредієнти для приготування пирога з лаваша в мультиварці:

  • тонкий лаваш – 3 шт .;
  • для начинки: будь-який твердий сир – 200 г;
  • сир «Фета» – 200 г;
  • зелень (кріп і петрушка, можна додати кілька гілочок базиліка) – 1 пучок;
  • кефір – 60 мл;
  • яйця – 2 шт .;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • олія – 30 мл.

Як приготувати пиріг з лаваша в мультиварці:

Давайте спочатку зробимо начинку для пирога. Оскільки лаваш у нас вже є (ми його купили заздалегідь), залишиться тільки зробити начинку, а потім заливку. Для цього ми натираємо на крупній тертці твердий сир, а другий вид сиру розминаємо виделкою.

Тепер потрібно нарізати дрібно зелень. Її можна подрібнити в блендері або нарізати гострим ножем. Наше завдання – з’єднати разом 3 інгредієнта.

Відставимо поки в сторонку начинку і займемося приготуванням заливки. Збиваємо яйця (можна звичайною виделкою), додаємо масло, кефір і все ретельно перемішуємо.

Змащуємо чашу мультиварки олією. Беремо лаваш і викладаємо його так, щоб краї звисали з форми. Кожен лаваш потрібно змастити заливкою. На дно кладемо третю частину начинки, знову поливаємо заливанням. Загортаємо 2 краю лаваша, який виявився нагорі і рясно змащуємо заливкою. Знову вкладаємо ще частина начинки і знову повторюємо наші дії. Змащуємо наш пиріг з лаваша і відправляємо в мультиварку.

Якщо хочете, то можна притрусити зверху пиріг кунжутом і закрити кришку мультиварки. Далі ми вибираємо програму “Випічка”, встановлюємо час приготування пирога з лаваша в мультиварці на 30 хвилин, і вирушаємо у своїх справах. Довіряємо процес приготування мультиварці.

Через півгодини можна відкрити кришку, перевернути виріб, продовжити час приготування ще на 15 хвилин і після цього дістати готовий пиріг.

Подавати випічку бажано відразу, поки пиріг ще гарячий.

До речі, гості ніколи не здогадаються, що пиріг виконаний зі звичайного лаваша, за смаком він буде нагадувати листкове тісто. Такий пиріг прийнято подавати до будь-яких страв: до закуски, холодним або гарячим напоям.

Смачного!

You cannot copy content of this page