fbpx

Радбез ООН не поміг росії – ЄС виступив зі спільною заявою

Спільна заява опублікована у неділю на сайті делегації ЄС при міжнародних організаціях у Відні, в якій йдеться про заклик до росії негайно вивести свої війська з Запорізької АЕC.

“Ми закликаємо Російську Федерацію негайно вивести свої військові сили та весь інший неуповноважений персонал із Запорізької aтомної електростанції, її найближчих околиць та всієї України, з тим, щоб оператор та українська влада могли відновити свої суверенні обов’язки в межах міжнародно визнаних кордонів України, а законний оперативний персонал міг виконувати свої обов’язки без зовнішнього втручання, погроз та неприйнятно важких умов праці”, — йдеться у заяві.

Учасники висловилися і щодо розміщення російських військових та озбpоєння на ядеpному об’єкті: “є неприйнятним і порушує принципи безпеки та гарантій, які всі члени МАГАТЕ зобов’язалися поважати”.

Далі – більше, вони наголосили, що не вірять російським побрехенькам про обстpіли АЕC українськими військовими.

“Ми рішуче засуджуємо використання Росією дезінформації у її спробах виправдати свої незаконні дії в Україні”, — йдеться в документі.

До заяви приєдналися: Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембурга, Мальта, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Республіка Корея, Молдова, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Туреччина, Об’єднане королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучені Штати Америки.

Фото: suspilne.media.

08/14/2022

You cannot copy content of this page