fbpx

Ретроградний Меркурій з 29 грудня по 18 січня: як вплине на наше життя, що найкраще робити в цей період

Меркурій, одна з найрухливіших планет, відповідає за комунікацію у найширшому сенсі — за ділові та особисті зв’язки, інформацію, технології, подорожі. Тому, коли він входить до ретроградної фази (орбіта змінює положення щодо орбіти Землі), це відразу ж відбивається на нашому житті. Незалежно від того, чи вірите ви в астрологію чи ні. Виникають складнощі у спілкуванні, зриваються плани та домовленості, а все, що може піти не так, йде не так.

Як ретроградний Меркурій впливає на наше життя

Меркурій управляє розумом, інтелектом, здібностями до навчання та роботи. Також він впливає на керування транспортними засобами та обмін інформацією. У сфері Меркурія робота з документами, угоди купівлі-продажу, поїздки та подорожі.

У ретроградний період розумова активність уповільнюється, тому можна стати жертвою пліток та обману, проявити себе не з кращого боку. Це, у свою чергу, призводить до появи суперечок та комунікативних проблем на роботі, в сім’ї. Під час ретроградного Меркурія найчастіше ламається техніка, зриваються поїздки, відбуваються затримки рейсів.

Натомість Меркурій допомагає працювати з текстом. Період сприятливий для працівників пера – редакторів, журналістів та письменників.

Що не можна планувати на період ретроградного Меркурія?

Фінансові питання та пошук роботи по можливості відкладіть на потрібний час. Це саме стосується ділових переговорів і нарад. Також небажано звертатися до суду чи давати обіцянки.

Запуск нових проектів та далекі поїздки можуть зірватися.

Конфлікти можуть призвести до непередбачуваних наслідків. Намагайтеся уникати відкритої конфронтації, йдіть на компроміс. Слідкуйте за тим, що ви думаєте та кажете.

Від покупки цифрової техніки, автомобілів, телефонів краще відмовитись.

Що можна робити під час ретроградного Меркурія?

Незважаючи на безліч негативних моментів, період може принести користь.

Складайте стратегічні плани. Проаналізуйте те, чим зараз займаєтесь. Розташування планети таке, що можна з успіхом повернутися до давно розпочатих справ, що застопорилися. В цей час можна закінчити їх з непоганим результатом.

Наводьте порядок у справах та почуттях. Зараз можна позбутися всього непотрібного, впоратися з хаосом. Займіться самоаналізом, розберіть речі у шафі, розкладіть документи з папок, почистіть соцмережі та пошту.

Відновлюйте стосунки. Це ідеальний час для виправлення помилок, але варто проаналізувати ситуацію, щоб більше не потрапляти в халепу.

Повторюйте пройдене та забуте. Саме час освіжити отримані знання – почати практикуватися в іноземній мові, яку ви колись навчали, освіжити отриманий досвід, перечитати ділові нотатки.

Приділяйте час здоров’ю. У цей період добре нарешті просто відвідати свого лікаря.

Як пережити ретроградний Меркурій

У цей період не потрібно багато працювати, краще подумайте про відпочинок. Подбайте про свій комфорт, поповнення фізичних та моральних сил. Тримайте під контролем емоції. Роздумуйте, перш ніж щось говорити. Уникайте поспіху, виявіть увагу до свого оточення.

На думку психологів, люди надають більшого значення ретроградним планетам, ніж слід через те, що потрібно когось звинуватити у своїх невдачах. Адже значно простіше сказати, що переговори не вдалися через ретроградний Меркурій, ніж зізнатися у поганій підготовці до них.

You cannot copy content of this page