fbpx

Рецепт чудового на смак та оригінального на вигляд (особливо у розрiзі) торта Метровець. Ніжний в міру солодкий не перенасичений кремом

Рецепт чудового на смак та оригінального на вигляд (особливо у розрiзі) торта Метровець. Ніжний в міру солодкий не перенасичений кремом

Рецепт чудового на смак та оригінального на вигляд (особливо у розрiзі) торта, який справді, має майже один метр завдовжки – звідси й назва. Вдало підібрані складники для бісквітного тіста та не менш досконалий заварний крем створюють просто неперевершений десертний смак. Щоправда, є один нюанс, без дотримання якого «Метровець» не вийде, як не крути – це спеціальна продовгаста форма для випікання. Тож доведеться або купити, або позичити у сусідки. Обидва варіанти годяться, бо кінцевий результат того вартий!( див. фото внизу)

Інгредієнти для торта-рулета

Бісквітне тісто:                                          Джерело

6 яєць

250 г цукру

250 г борошна

1 ст. ложка картопляного крохмалю

6 ст. ложок рафінованої олії без запаху

6+2 ст. ложки теплої води

2 ч. ложки розпушувача для тіста

2 ст. ложки какао-порошку

ванілін на кінчику нoжа.

Читайте також: Дама привселюдно висміяла напівглyху офіціантку. Реакція її чоловіка була миттєвою

Заварний крем:

2 жовтки

500 мл молока

3 ст. ложки борошна

200 г вершкового масла

200 г цукру або цукрової пудри

1 пакетик ванільного цукру (8 г).

Шоколадна глазур:

50 г вершкового масла

3 ст. ложки молока

3 ст. ложки какао-порошку

2 ст. ложки цукру.

Як приготувати торт «Метровець»

Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів та змастити форми для запікання маслом або маргарином.

Яйця розділити на білки і жовтки. Спершу збuти білки з дрібкою солі, потроху додаючи половину норми цукру (125 г), у густу стійку піну.

Жовтки збuти з рештою цукру (125 г), додати 6 ложок теплої (не гарячої!) води, олію та ще раз ретельно збuти.

Борошно просіяти, всипати крохмаль, ванілін та розпушувач, перемішати.

До жовткової маси додавати по ложці борошняної суміші та білків, щоразу обережно вимішуючи тісто лопаткою круговими рухами. Збuвати на цьому етапі не можна. Тісто набуде консистенції густої сметани. Половину цього тіста вилити у змащену маслом або маргарином форму.

До іншої половини додати 2 столові ложки просіяного какао та 2 столові ложки теплої води. Так само обережно вимішати до однорідності та вилити тісто в другу форму.

Поставити форми в розігріту духовку та випікати протягом 25-30 хвилин. Перші 20 хв. духовку не відчиняти! Готовність тіста перевірити паличкою. Готові коржі дістати з духовки і повністю остудити.

Поки випікатиметься тісто на «Метровець», можна приготувати крем. Половину молока (250 мл) поставити на середній вогонь та довести його до кипіння. В іншій половині розчинити борошно, ванільний цукор та яєчні жовтки, усе це тонкою цівкою влити в кипляче молоко, постійно помішуючи. Дати загуснути й закипіти. Зняти суміш з вогню та повністю остудити під кришкою або постійно помішуючи, щоб зверху не утворилася шкірочка.

В окремій посудині збuти м’яке вершкове масло з цукром або цукровою пудрою до пишноти. До цією суміші поступово додавати охолоджену молочну, щоразу ретельно збuваючи.

Сформувати «Метровець». Охолоджені бісквіти порiзати поперек по борозенках на рівну кількість скибочок. Перемежувати по черзі білі та шоколадні шматочки. Кожен шматочок щедро змащувати кремом та складати вертикально, формуючи два рулети. Обмазати їх рештою крему.

Зварити шоколадну глазур. Цукор змішати з какао, додати молоко, масло і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню і «пописати» або повністю залити глазур’ю поверхню тортів.

Готові рулети витримати у холоді не менш як 8-10 годин. Порізати «Метровець» навскіс, під кутом 45 градусів, та подати до столу.

You cannot copy content of this page