fbpx

Рецепт на вагу золота! Кращий печінковий паштет, який я пробувала!

Усім великий привіт! Ділюся з Вами рецептом приголомшливого, ніжного печінкового паштету що тане в роті! Навіть ті, хто не любить печінку їдять його з величезним задоволенням!

Такий паштет можна приготувати заздалегідь, заморозити і у Вас завжди буде, чим пригостити нежданих гостей, ситно поснідати або перекусити.

Інгредієнти:

— Печінка (яловича) – 800 гр.

— Морква – 250 гр.

— Цибуля – 250 гр.

— Рослинна олія – ​​2-3 ст.л.

— Сіль за смаком

— Чорний перець – за смаком

— Вода – 150-200 мл.

— Вершкове масло – 200 гр.

Спосіб приготування:

1. Яловичу (курячу) печінку нарізати на великі шматки.

2. Цибулю і моркву нарізати крупно. На сковороду влити декілька столових ложок рослинної олії і розігріти. Злегка обсмажити печінку з усіх боків, «запечатуючи» соки всередині. Додати цибулю з морквою, посолити і поперчити за смаком.

3. Влити воду, так, щоб вона не доходила до половини продуктів. Накрити кришкою і готувати на помірному вогні до м’якості моркви. У процесі приготування, я 2 рази перемішала. Повністю остудити.

4. Перекласти печінку і овочі в окрему зручну ємність, додати дуже м’яке вершкове масло і перебити все блендером в однорідну масу. Загальна вага готового паштету 1 кг. 80 гр.

Його можна розкласти по контейнерах і зберігати в холодильнику до 7 днів, більше я не зберігала. А можна сформувати ковбаски за допомогою харчової плівки, кілька штук заморозити, а кілька штук зберігати в холодильнику. Якщо хочете, щоб паштет нарізався як ковбаса, необхідно овочі і печінку перебивати без рідини, в якій вони тушкувалися, тобто дати їм стекти, а потім перебити.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page