fbpx

Рецепт неймовірно смачної фаршированої щуки запеченої в духовці

Фарширована щука буде прекрасним доповненням до новорічного столу, до того ж її можна приготувати заздалегідь – блюдо можна подавати не тільки гарячим, але і холодним.

СКЛАДОВІ:

– кріп

– олія рослинна

– цибуля зелена – 1 пучок

– 400 г білого хліба

– молоко

– сіль

– яйця – 2 шт

– часник – 4-5 зубчиків

– петрушка

– 1 щука вагою 1-1,5 кг

– 1 банка оливок без кісточок

Покроковий рецепт приготування:

крок 1

Щуку ретельно вимити, очистити від луски. За допомогою ножиць вирізати зябра. Зробити з двох сторін надріз уздовж зябрових кісток. Смужка шкіри, що з’єднує спинку з головою риби, повинна залишитися цілою.

крок 2

Відігнути голову риби назад і, допомагаючи собі невеликим гострим ножем, відокремити шкіру від м’яса.

крок 3

Плавці вирізати зсередини ножицями. Не доходячи до хвоста 2-2,5 см, відсікти очищене від шкіри м’ясо. Таким чином, повинна вийти шкурка риби з головою, хвостом і плавниками. Розправити її і відкласти в сторону.

крок 4

З тушки видалити нутрощі, хребтові і реберні кістки. М’ясо промити і нарізати невеликими шматками, видаляючи всі великі кісточки.

З хліба зрізати скоринку, м’якоть замочити в молоці. Помістити в чашу блендера шматки риби, злегка віджатий хліб і яйце. Подрібнити на пюре.

крок 5

Зелень вимити і нашаткувати, часник очистити і подрібнити. Маслини відкинути на сито. Нарізати кружками. Додати в рибний фарш зелень, часник і маслини, посолити, поперчити за смаком. Перемішати.

крок 6

Наповнити фаршем кондитерський мішок. Акуратно наповнити підготовлену шкіру щуки.

Розігріти духовку до 200 ° С. Деко змастити олією. Помістити на деко щуку черевцем вниз. Надати їй потрібну форму. Змастити яйцем і запікати 1 годину 15 хв.

Страву можна подавати як гарячою, так і холодною. Смачного!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page