fbpx

Рецепт: проста, дуже ніжна запіканка з домашнього сиру, яка в холодному вигляді смакує навіть краще за будь-який сирник

Проста, дуже ніжна запіканка з домашнього сиру, яка в холодному вигляді смакує навіть краще за будь-який сирник. Це ідеальний варіант для тих, хто любить смачно їсти, але не любить вовтузитись на кухні. Нічого не потрібно окремо збивати, перетирати, тощо — треба лише все змішати і вилити в змащену форму та випікати. пише Вікторія Попін у своєму блозі на ТСН

Саму запіканку я вигадала, бо треба було якось використовувати домашню рикоту — ніжнішу версію домашнього сиру. Подібний сир в мене вдома регулярно з того часу, як моїй меншій донечці виповнилось 6 місяців і я почала поступово вводити до її раціону домашній сир, який я готую ну майже за принципом рикоти.

Якось виробникам магазинних домашніх сирів я не довіряю на стільки, щоб давати його малечі. А купувати справжній домашній сир, у людей навіть довірених, теж не вихід, бо традиційний метод приготування домашнього сиру далекий від стерильного.

От і роблю сир сама, так як мене у свій час навчила двоюрідна сестра для потреб старшої донечки Емми. А готую я його змішуючи пастеризоване молоко з кефіром й доводячи майже до кипіння. Тоді відділяється дуже ніжний сир, яким охоче ласує Стелла, моя менша донечка. Але його завжди виходить більше ніж їй потрібно. На третій день я вже готую наступну партію сиру, а з залишків печу таку запіканку, яку також з 10 місяців даю малечі.

Читайте також: Три рецепти пісних котлет, які дужe знадобляться нaм під час посту

До запіканки також можна додати родзинки чи інші сухофрукти, попередньо заливши їх на кілька хвилин окропом, потім відцідивши. Можна й цедру цитрусових додати, добре попаривши їх перед тим і помивши. А можна й цукати додати.

Інгредієнти на 4 порції:

500 г домашнього сиру;
2 яйця;
4 ст.л. манки;
3 ст.л. цукру;
50 г кокосової стружки;

вершкове масло для змащування форми;
терте печиво або світлі панірувальні сухарі для посипання форми.

Для приготування запіканки потрібно:

1) Духовку розігріти до 180 ᵒС.

2) Усі інгредієнти для запіканки помістити в глибоку миску чи чашу планетарного міксера.

3) Збити все разом до однорідності.

4) Невелику жаротривку форму змастити вершковим маслом та посипати тертим печивом чи сухарями.

5) Викласти сирну масу в підготовлену форму.

6) Вставити форму з масою до розігрітої духовки і пекти 20-25 хвилин. Поверхня запіканки повинна добре підрум’янитись, а сама сирна маса повністю пропектись.

7) Дістати запіканку з домашнього сиру з духовки і подавати до столу.

Смачного!

You cannot copy content of this page