fbpx

Резніков підтвердив передачу ЗСУ німецьких РСЗВ MARS II

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив надходження до Збройних Сил України реактивних системи залпового вогню MARS II від Німеччини.

Міністр у Twitter подякував своїй німецькій колезі Крістіне Ламбрехт за ці системи.

“В Україну прибув третій брат у родині Long Hand – РСЗВ MARS II з Німеччини.

Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістін Ламбрехт за ці системи.

Наші артилеристи вітають німецьких партнерів!”, – написав Олексій Резніков.

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт підтвердила поставку важкого озброєння Україні. Мова йде про РСЗВ MARS II і ще три САУ Panzerhaubitze 2000 зі складів Будесверу.

“Обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три Panzerhaubitze 2000 доставлені. Ми тримаємо своє слово”, – сказала вона, пише Welt.

Також вона повідомила, що вже доставлено 5 зенітних самохідних установок (ЗСУ) Gepard. І підкреслила, що загалом Україна отримає 30 таких ЗСУ з обіцяними 60-ма тисячами боєприпасів.

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив , що три ЗСУ Gepard вже в розпорядженні українських військових.

РСЗВ Mars II (Mіttlere A rtillerie Raketen System) – німецька реактивна система залпового вогню, яка була прийнята на озброєння Бундесверу в 1990 році.

Ця пускова установка на гусеничному шасі фактично є ліцензійною копією американської M270MLRS з незначними доопрацюваннями.

Фото: Мілітарний.

08/01/2022

You cannot copy content of this page