fbpx

Різдво моя родина завжди відзначає разом. Так уже склалось, що вже який рік ми його у нас і зустрічаємо. Але цьогоріч рідня мене щиро здивувала. Ще задовго до свята мені вони телефонувати почали і кожен висловлював свої побажання-замовлення, що саме вони хочуть бачити на святковому столі

Різдво моя родина завжди відзначає разом. Так уже склалось, що вже який рік ми його у нас і зустрічаємо. Але цьогоріч рідня мене щиро здивувала. Ще задовго до свята мені вони телефонувати почали і кожен висловлював свої побажання-замовлення, що саме вони хочуть бачити на святковому столі.

Чомусь я раніше щиро вірила в те, що провести час із близькими людьми можна будь-де, адже головне на святі не шикарна кухня та зал, а можливість зустрітися.

Я не збиралася витрачати кілька днів на приготування, вирішивши обмежитися традиційними різдвяними стравами і кількома салатами.

Список гостей був невеликий – моя мама та вітчим, батьки чоловіка, брат чоловіка з дружиною та їхніми двома дітьми.

Задовго до самого свята мої плани пішли шкереберть, тож від свята, а точніше від запрошення цього дня гостей ми вирішили відмовитися. Причини не кликати родичів на урочистість у мене були вагомі.

За кілька тижнів до призначеної дати рідні почали дзвонити та замовляти мені страви, які я маю приготувати.

Першою свої побажання озвучила моя рідна мама. Вона кілька разів нагадала мені, що мій вітчим не любить рибу. В якості альтернативи мама побажала, якнайбільше м’яса, при тому і в гарячих стравах, і в салатах, і в закусках.

Було замовлення ще й на картоплю та соління.

Наступною була свекруха. У телефонній розмові вона кілька разів наголосила, що дуже хоче на свято фаршировану рибу. Білььше того, вона радила де придбати свіжу і розповіла мені, що вона не повинна бути пересушена, як завжди. Хоча мою рибу вона з’їдає від голови і до хвоста. Розповідає постійно, що не смачно, але їсть.

Свекор виявився солідарним з моєю мамою та вітчимом – йому теж м’ясо подавай. Я вислухала від нього лекцію про те, що салатами не наїсися, а отже, нема чого на них і час витрачати, краще зосередитися на м’ясному у всіх його варіаціях.

Здивував і брат мого чоловіка, а точніше його дружина.

Та узагалі попросила підготувати нашу квартиру до приходу дітей. Речі ми мусили підняти виже свого зросту, розетки заклеїти і приготувати такі страви, які можуть їсти наші племінники. “І фрукти. Малі дуже люблять фрукти, Їх потрібно багато”.

Послухавши всіх родичів та їхні плани на наше сімейне свято, ми з чоловіком вирішили, що гостей ми не зватимемо. Відзначимо свято вдвох.

Адже подібні замовлення не просто не тактовні – вони за рамками. Обдзвонила рідню, сказала про відміну свята. Коли посипалися питання про причини, сказала, що грошей у нас небагато, стіл накрити не зможемо, адже кожен бажає чогось особливого і надприродного.

І знаєте що? На Різдво моя рідня таки зібралась. до моїх салатів і качки і котлети і голубці і риба фарширована приїхала. Не солена, пересмажена, але вона трималась купи і свекруха вперше сказала, що моя найсмачніша.

Ніхто нічого вголос не говорив, але всі були раді зустрічі. окремо, коли всі роз’їжджались перед нами вибачились усі.

19,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page