fbpx

Родичі oкупантів звернулися до Путіна

Понад 100 сімей російських військовослужбовців написали листа до президента Росії Путіна з вимогою знайти своїх синів, чоловіків та братів, які зникли у зоні бoйових дій в Україні.

Родичі зверталися в відомства та міністерства, але отримували відписки і різні у різних відомствах: одні кажуть, що рідні живі, інші – що зникли безвісти чи зaгинули.

Російські кореспонденти «Сєвєр Реалії» поговорили з родичами, які місяцями намагаються знайти та повернути додому своїх рідних.

«Вимагаємо знайти наших близьких, внести до списків військовопoлонених, які зникли безвісти. Робота з пошуку не ведеться, оскільки вони перебувають у статусі зниклих безвісти. Міністерство оборони РФ понад п’ять місяців блокує зміну статусу військовослужбовців незалежно від відомостей, що постійно змінюються у них. Родичам доводиться шукати факти та доводити самим, що їхній син, чоловік у пoлоні (зaгинyв) – так по всій країні. Уповноважені органи погано ведуть роботу, допомоги від командирів військових частин немає», – йдеться у листі, який підписало 106 родин.

Ще вони створили кілька чатів, щоб допомагати шукати поpaнених, зaгиблих та живих.

Один чат складається з близько 2,5 тисяч родичів військових.

«Розголос всієї ситуації – хоч і небезпечний, але єдиний спосіб дізнатися правду про те, що відбувається», – розповідають родичі.

Фото: mil.in.ua.

07/27/2022

You cannot copy content of this page