fbpx

Рогозін лякав НАТО старими супутниковими знімками

У вівторок у Мадриді відбувся саміт НАТО і того ж дня “Роскосмос” опублікував у телеграмі пост із супутниковими знімками місця проведення саміту, а Пентагону та інших об’єктів НАТО. З підпису до знімків можна зробити висновок, що вони зроблені російським супутником “Ресурс-П” у 2022 році.

Радіо Свобода показує, що це не так: як мінімум одна із супутникових фотографій у пості не могла бути зроблена пізніше, ніж кілька років тому. Це не дивно: ще 2022 року генеральний директор РКЦ “Прогрес” визнавав, що останній із “Ресурсів-П” вийшов з ладу в грудні 2021-го.

Якщо коротко – на росії залишилося лише кілька супутників оптичного спостереження, та й ті близькі до закінчення свого терміну служби, а створення та запуск нових ускладнені санкціями, запровадженими щодо російських компаній ще після анексії Криму та війни 2014 року на Донбасі.

Як доказ Радіо Свобода надає публікацію ТАРС від 18 січня 2022 року, де, з посиланням на генерального директора АТ “Ракетно-космічний центр “Прогрес” Дмитра Баранова , говорилося що “Ресурс-П” №1, який пропрацював на орбіті на 3,5 роки довше за визначений термін, виведений зі складу угруповання з за відмову його бортової апаратури, тоді ж Баранов казав , що супутники “Ресурс-П”, що залишилися, №2 і №3 “не працюють через відмову електроніки”.

То як же “Ресурс-П” міг сфотографувати об’єкти НАТО в Європі у 2022 році? Відповідь проста: ніяк. Аналіз знімка, на якому знято Пентагон, дозволяє зробити висновок, що він зроблений не пізніше осені 2021 року. Тим більше, що на фотографіях немає рядка з датами.

Звичайно, на росії є на орбіті власні оптичні супутники, але й вони перевищили гарантійний термін служби “Персони”.

Фото:

07/02/2022

You cannot copy content of this page