fbpx

“Російська Федерація уже не може наступати, а Україна ще не може наступати”: військовий експерт відповів на питання, чого очікувати Україні найближчим часом

Олег Жданов, відомий в Україні військовий експерт, розповів, чого очікувати від війни найближчим часом.

Жданов вважає, що попереду на нас очікує звільнення територій. Проте, за його словами, наступати завжди набагато складніше, ніж оборонятися.

За його словами у стратегічному масштабі Україна виграє цю війну. А ось у політичному контексті ми її вже виграли, рф вже програла. Військовий експерт додає, що у воєнному плані ми зараз перебуваємо посередині цієї війни.

Про це Олег Жданов розповів на своєму YouTube-каналі.

Цитуємо:

“Російська Федерація уже не може наступати, а Україна ще не може наступати. Ми досягнули паритету. Хоча це також можна віднести до наших перемог, до того ж це велика перемога – “другу армію світу”, таку навалу зупинити і змусити їх перейти фактично до стратегічної оборони.

Так, є окремі штурмові дії окремими групами та підрозділами. Вони вже батальйонами не ходять в атаку, а лише ротами і взводами, або диверсійно-розвідувальними групами. Також намагаються дистанійно завдавати поразок, де є можливість. Але загалом фронт уже тиждень стоїть і не рухається в жодному напрямку”.

Проте Олег Жданов впевнений у тому, що на Україну ще чекає найскладніша частина війни:

“Але в будь-якому контексті ми виграємо цю війну. У воєнному сенсі на нас чекає ще найскладніша частина війни – це звільнення наших територій, вихід на державний кордон 1991 року. Найскладніше – бо наступати завжди набагато складніше, ніж оборонятися. Ми перемагаємо, але для перемоги потрібно ще буде багато-багато попрацювати”.

27,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page