fbpx

росія за 5 місяців війни втратила більше військових, ніж США за 8 років в Іраку – Die Welt

Німецьке видання Die Welt пише, що росія втратила за п’ять місяців війни більше солдат, ніж США за 8 років війни в Іраку.

Журналісти видання спираються на дані британського Міністерства оборони, які говорять про втрати в 25 тисяч російських солдатів, а американське ЦРУ оцінює цю цифру в 15 тисяч осіб.

В будь-якому випадку ці цифри в рази перевищують американські втрати за вісім років війни в Іраку, які склали майже 4500 осіб.

“З боку важко визначити точну кількість втрат Росії. Але за різними підказками можна побудувати відносно ясну картину. І ця картина каже: у російської армії значні кадрові проблеми”, – зазначає Андраш Рац, експерт з безпеки і аналітик з росії в Німецькій раді з міжнародних відносин.

Рац оцінює число російських втрат щонайменше у 20 тисяч осіб з емпіричним правилом, на кожного 200 солдата припадає троє 300.

Є багато опосередкованих свідчень того, що путіну вже не вистачає солдатів – це використання Росгвардії, яка насправді навчена для внутрішніх операцій, надмірне використання найманців вартісного приватного елітного підрозділу ПВК Вагнера.

Рац говорить, що потрібно врахувати й ротацію, адже виснажених бійців треба замінити.

Тому зараз росія відчайдушно намагається забезпечити поповнення військ, заманюючи зарплатами по 3 тисячі доларів, формування добровольчих батальйонів, підвищення верхнього вікового цензу для контрактників, римусове вербування на окупованих територіях сходу України і в Чеченській Республіці, в місцях позбавлення волі.

“У цих людей мало підготовки, мало мотивації, немає належного обладнання”, – говорить Рац.

Аналітик каже, що без загальної мобілізації російська армія не зможе завоювати решту Донецької області.

“Людям завжди здається, що регулярна російська армія нескінченна. Але це не так. Без загальної мобілізації, я думаю, вкрай сумнівно, що вони зможуть завоювати решту Донецької області”, – говорить аналітик.

Документально підтверджені і серйозні втрати у військової техніки.

“І втрата бойової техніки зазвичай також означає втрату солдатів”, – зазначає Рац.

Дивує аналітика й величезна кількість знищеної техніки, зокрема, на аналітичній платформі Oryx зафіксовано понад 4800 знищених або захоплених російських танків, вертольотів і ракетних установок.

“Це надзвичайно високі цифри. …Є тільки один мислимий сценарій, при якому армія втрачає багато матеріальних засобів, не втрачаючи життів: поспішний відступ, але російська армія атакує”, – говорить Рац.

Фото: espreso.tv.

08/02/2022

You cannot copy content of this page