fbpx

Росіянин з молдавським паспортом пішов добровольцем воювати проти України, але грошей не отримав

«Житель Петербургу з ідейних міркувань записався в добровольці, але дуже розраховував на виплати сім’ї. Виявилося, виплати не видаються іноземцям. Але чоловік переконує, що воєнком йому виплати обіцяв», – ось суть розслідування російського видання «Фонтанка», яка спостерігала за тим, як дружина “патріота” шукає того самого воєнкома, який обіцяв її чоловікові виплати.

«Людина вже в зоні бойових дій з автоматом, а в міському воєнкомі до цих пір немає його документів», – обурюється дружина “патріота”, якого 12 жовтня вже відправили в Білгородську область.

“Патріот”, видання назвало його Дмитром, живе на росії 20 років, має дружину та сина, роботу, але паспорт молдавський змінювати не хотів, бо так було зручніше їздити по Європі.

Жінка ходила в воєнкоматі з одного кабінету в інший аби знайти того самого воєнкома, який обіцяв, що її Дмитру виплатять одразу 300 тисяч рублів. Таки знаходить, на що воєнком відповідає, так обіцяв, але тепер виплати іноземцям не положені: «Кожні пів години нові накази».

В цей час подзвонив Дмитро з передової аби взнати як справи.

«Мій чоловік дуже дивується, що ви його не пам’ятаєте. Обіцяли, що своїх не кидаєте, підтримаєте, допоможете. Каже: чоловік хороший Олексій Іванович, не міг він мене забути», – переказує розмову дружина.

В міському військоматі стояли багато людей, серед них мама з сином, яка обурюється тому, що хто підписав контракт до 20 вересня, то виплати є, а іншим чому нема? Вчинок чоловіка описує так: «Борги, четверо дітей, іпотека». Історія з молдаванином закінчилася так – виплати в 300 тисяч не буде, бо він не громадянин росії.

Фото: колаж.

10/21/2022

You cannot copy content of this page