fbpx

Розбір завалів ТРЦ «Амстор» у Кременчуці триває, на жаль, новини невтішні

Про це повідомляє очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін:

«Усю ніч на руїнах працювали понад тисячу людей — рятувальників, поліцейських, медиків та волонтерів. Я вдячний всім, хто робить свою роботу, не покладаючи рук, та тим, хто допомагає.

На жаль, станом на зараз вже відомо про 18 зaгиблих внаслідок російського удару. Ще 36 людей вважаються зниклими безвісти. Продовжуємо пошуки. Постраждалим надається вся необхідна допомога».

Нагадаємо, окупанти завдали ракетного удару по торговому центру в Кременчуці вдень 27 червня. За словами президента України Володимира Зеленського, у ТЦ перебувало понад тисячу людей. Унаслідок удару почалася пожежа.

Роман Ємець, директор компанії Smart Urban Solutions, якій належить центр, розповів, що удар стався в “найбільш багатолюдну пору дня щодо відвідувачів”. Будівля згоріла вщент.

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, окупанти випустили по Кременчуку дві крилаті ракети повітряного базування Х-22. Одна ракета влучила в торговий центр, друга – у стадіон. За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, запуски здійснювали з Курської області росії.

Дах супермаркету обвалився, під завалами могли залишитися люди, повідомляли у МВС, рятувальна операція триває.

Фото: митро Лунін.

06/28/2022

You cannot copy content of this page