fbpx

Розвідка розповіла скільки ракет ще залишилося у росії

Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна розповів, що високоточна зброя у росії вже на межі й резерву за деякими видами ракет уже майже немає

“Високоточна зброя в них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж “Іскандерами”. Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують “Ураган”, “Смерч” – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на коротких дистанцій, на 70-80, максимум до 100 кілометрів”, – сказав Скібіцький.

Він каже, що за підрахунками розвідки, на росії залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни: “Іскандерів” – приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше, також не така вже й велика кількість “Калібрів”.

“Через те вони використовують ці X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються”, – зазначив представник ГУР.

Скібіцький каже, що й хвалених «Кинжалів» на росії залишилося 30-40 штук.

“Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. В тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння”, – додав він.

Фото: defence-ua.com.

08/27/2022

You cannot copy content of this page