fbpx

Риба в сковороді виходить майже як на мангалі. Надрізаємо особливим чином, а потім маринуємо

Смажена звичайним способом на сковороді риба звичайно не йде ні в яке порівняння з приготовленою на мангалі. Однак, є спосіб все ж зробити її схожою на приготовлену на вогнищі.

Інгредієнти: на два кілограми риби (ідеально підійде форель, але в принципі брати можна і інші види), нам знадобиться склянка борошна, 2 яйця, 800 мілілітрів олії, сіль і перець за смаком.

Рибу нам потрібно спочатку обробити на чисте філе, прибравши всі кісточки всередині разом з хребтом.

До кінця філе на дві частини не розрізаємо, залиште його скріпленим як на фото: І тепер важливий крок: по всьому філе робимо акуратні надрізи гострим ножем. Це потрібно, щоб маринад повністю просякнув рибу. Надрізи робляться спочатку уздовж, потім поперек – в результаті все філе вийде як би поділене на великі квадратики. Перекладаємо рибу в зручну форму.

Тепер підготуємо все для спеціального яєчного маринаду. В окрему миску розбиваємо 2 яйця, збовтуємо їх виделкою. В іншу форму пересипаємо борошно, сіль і перець. Заливаємо рибу яєчною сумішшю, вона повинна просочити філе майже наскрізь.

Перекладаємо рибу в муку, ретельно обвалюємо її і опускаємо в киплячу олію. Підготовлена ​​таким чином риба смажиться дуже швидко.

Подайте рибу зі смаженою у тій же олії картоплею і білим соусом.

You cannot copy content of this page