fbpx

Салат картопляний у німецькому стилі – пісний, простий, ситний і смачний

Рецепт в мене вийшов дуже невибагливий – простий, ситний і смачний.

Отже нам знадобиться:

1 кг картоплі рожевого сорту (такого, що не розварюється);

2 великі цибулини;

Товчений або молотий чорний перець;

Сіль;

Курячий бульйонний кубик з німецького варіанту заміняємо на вегету (або будь-які прянощі для бульйону, Делікат, Мівіну чи будь-що) якщо робимо пісний варіант;

Оцет – 2 ст. ложки;

Олія – 6 ст. ложок;

1 ст ложка гірчиці;

1. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо холодною водою. Рівень води має перевищувати картоплю на 1 палець. Додаємо одразу сіль, зазвичай пів чайної ложки на 1 л води. Поміщаємо на максимальний вогонь доки не закипить, потім зменшуємо вогонь на мінімум і закриваємо картоплю кришкою. Якщо варити її на великому вогні, зовнішні шари швидко потріскаються, а середина залишиться недоварена.

2. Через 25 хвилин перевіряємо одну картоплину вилкою, проткнувши овоч до середини. Якщо вилка легко заходить і виходить – картопля готова. Зливаємо воду, обдаємо картоплю холодною водою, щоб краще чистилася. І чистимо гарячою.

3. Тим часом наріжемо цибулю тонкими кільцями і замаринуємо її в склянці теплої води з 1 ст. ложкою оцту.

4. Якщо картопля вистигла, ріжемо її вздовж на 4 частини і потім тонкими пластинками.

5. Готуємо соус: змішуємо вегету, сіль, чорний перець і 200 г окропу, додаємо 6 ст ложок олії і 1 ст. ложку гірчиці. Все добре змішуємо і повільно порціями виливаємо в картоплю. Картопля переважну більшість соусу вбере і стане соковитою, як має бути у справжньому німецькому картопляному салаті.

6. Зціджуємо цибулю, відтискаємо і змішуємо з картоплею. Салат готовий. Німці до нього іноді подають мариновані огірки, а зверху посипають шкварками. Ми залишимо наш салат пісним, але дамо до нього огірки чисто факультативно – кожен собі візьме в тарілку якщо захоче.

Смачного!

You cannot copy content of this page