fbpx

Салат з квашеної капусти з зеленим горошком

На дворі останній місяць зими. Робимо з неї смачні салати і тішимо своїх дорогих. Пропоную вам смачний, нескладний, дуже ароматний салат, заправлений нерафінованою соняшниковою олією. Рецепт стане в нагоді в дні посту, який не за горами!

Інгредієнти: капуста квашена – 200 г.; цукор – 1 ч. л.; картопля (середнього розміру) – 2 шт.; горошок зелений – 3 ст. л.; цибуля червона (невелика цибулина, за смаком) – 0.5 шт.;  кріп – 1 веточ. олія (за смаком, можна додати більше, краще масло для цього салату ароматна нерафінована) – 2 ст. л.; сіль (за смаком і бажанням).

Картоплю краще в салат запекти в шкірці, обернувши кожну картоплю фольгою. Це можна зробити заздалегідь Якщо не хочеться запікати, то зваріть картоплю “в мундирі”. Потрібно взяти салатницю, куди будемо викладати продукти для цього салату. Квашену капусту добре віджимають від розсолу, щоб, в заправленому маслом салаті, овочі “не плавали”. Для салату я буду використовувати зелений горошок.

Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо невеликим кубиком. Викладаємо в салатницю. Туди ж додаємо зелений горошок. Горошку багато класти не потрібно, щоб він не забивав смак капусти. Для мене оптимально саме це кількість горошку 3 ст.л. на 150-200 г. капусти. Червона цибулина у мене невелика і я візьму від неї половинку. З червоною цибулею подобається більше салат!

Нарізала її дуже тонко напів-кільцями. Все перемішала і заправила спочатку двома ст. л. нерафінованої соняшникової олії, знову перемішала. Спробувала на смак і ще долила трохи олії. Ви можете посолити за смаком. Для подачі в центр салатника виклала трохи зеленого горошку і присипала дрібно порубаним кропом.

Смачного!

Фото – з відкрити джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page