fbpx

Саме тому ми вирішили обмежити спілкування онука з бабусею та дідусем. Принципово у вихідні не відпустили. Сказали, що змінимо свою позицію лише в тому випадку, якщо свекри перестануть так поводитися. Одна шкода онуку! Так що ви думаєте вони втнули

Моєму синові 7 років. Останнім часом він проводить з бабусею та дідусем усі вихідні. Вони його дуже люблять і балують. Ось нещодавно купили дорогий смартфон, хоча я була проти. Одразу повернула гаджет назад, адже не хоче, щоб син у такому віці вже звикав до цього.

— Усі діти зараз із телефонами. З колясок прямо! Що ти хочеш від нього? — заявила мені свекруха.

Я пояснила, що і в мене і в чоловіка телефони простіше. А якщо йому віддати цей смартфон, він цілодобово в ньому зависатиме. Та й випустити дитину із дому з такою річчю дорогою лячно. Ну правда, хто дарує дитині смартфон за 30 тисяч? Та я переживатиму за ного, щойно він поріг переступить. В школу з охороною водити, чи як?

— То купи собі нормальний телефон, а не дитину радості лишай! – резонно відповідає свекруха мені.

А син взагалі останнім часом дивує. Так як йому у бабусі та дідуся все дозволено, він каже, що хоче жити з ними. Там немає жодних правил та зобов’язань — що хочеш, те й роби. А от удома все суворо. Я з чоловіком виховую хлопчика самостійним та відповідальним.

А ось бабуся та дідусь навіть слухати про самостійність не хочуть. Вони одягають та взують 7-річного онука. З ложечки його годують, як царя! Про жодні заняття і мови не може бути. Хоча я прошу, щоб у вихідні він теж читав і писав у прописах, адже все забуває. Але у бабусі з дідом суцільний розслаб. Вони вважають, що він ще маленький, щоби так напружуватися.

Не знаю, чого хочуть свекри досягти, але повернувшись додому син починає себе поводити як чужа дитина. Він робить те, що хоче і нікого не хоче слухати. Ми з чоловіком просто за голову хапаємося, адже відправляємо на вихідні ідеальну дитину, а повертається не він просто.

Саме тому ми вирішили обмежити спілкування онука з бабусею та дідусем. Принципово у вихідні не відпустили. Сказали, що змінимо свою позицію лише в тому випадку, якщо свекри перестануть так поводитися. Одна шкода онуку!

Що ви думаєте – свекруха злягла. В стаціонар потрапила, ледь з того світу повернули. А ми винні залишились. А малий удома концерти влаштовує, адже ж до баби з дідом не пускаємо.

Замкнене коло якесь. Як нам бути, поясніть будьте-ласкаві, бо ми виходу не бачимо.

10,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page