fbpx

САП відкрили провадження щодо Валентина Різниченка. Ваші прогнози?

САП відзвітувала про відкриття кримінального провадження за фактом виділення на будівництво доріг 1,5 мільярда гривень фірмі, засновницею якої є подруга голови Дніпропетровської ОВА Різніченка, фітнес-тренерка Яна Хланта.

Прессекретар САП Ольга Постоюк каже, що прокурора опрацювала інформацію, яку оприлюднили журналісти та порушили кримінальну справу за ст. 364 ч.2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) і ст. 209 ч. 2 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі) ККУ.

Досудове розслідування будуть вести детективи НАБУ.

Нагадаємо, що журналісти “Схеми” опублікували матеріали “Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни” та “Велика відбудова. Керівник Дніпропетровщини платить бюджетні мільярди своїй супутниці – розслідування”. В яких вони з’ясували, що підряд на будівництво автодоріг отримала фірма подруги керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page