fbpx

Секрети приготування ідеального холодцю. Такого не можна пропустити!

Погодьтеся, що багато людей просто обожнюють холодець. Адже він не тільки корисний а й смачний! На жаль, не кожній господині відомо як правильно зварити холодець, щоб він вийшов прозорий, і в той же час наваристий і дуже ароматний.

Приготуйте записну книжку, і запишіть кілька секретів, з якими ваш холодець завжди буде на ура!

1. Перед приготуванням холодцю м’ясо промийте і замочіть на 4-6 годин. Краще для холодцю брати півника, яловичі копитця, хвіст. Взагалі м’ясо вибирайте за власним бажанням.

2. Викладіть підготовлене м’ясо в каструлю, залийте водою, щоб вода лише покрила м’ясо. доведіть до кипіння. Воду злийте, м’ясо промийте під проточною водою, знову викладіть його в каструлю, додайте трохи більше води, щоб вона була вище рівня м’яса на 7 сантиметрів. Як тільки закипить відразу зніміть піну, потім через 15 хвилин знову зніміть піну.

3. Холодець повинен нудиться на дуже маленькому вогні. В жодному разі не кипіти. Найкраще ставити каструлю на розсікач. Варимо холодець 4-5 годин.

4. Сіль краще додавати не на початку варіння, а за декілька годин до закінчення.

5. Потім додаємо моркву для аромату корінь петрушки, цибулину. Для золотистого кольору холодцю, необхідно в мішечок з марлі загорнути жменю лушпиння цибулі. І проварити все разом ще близько години.

6. Коли вимкните вогонь дайте холодцю настоятися хвилин 20. Потім вийміть м’ясо, овочі можна використати для прикраси.

7. Бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, складену в декілька шарів.

8. М’ясо розберіть, наріжте шматочками. Викладіть в підходящі форми, залийте бульйоном. Коли охолоне поставте в холодильник до повного застигання.

Ось такі нескладні поради допоможуть кожній господині зварити свій ідеальний холодець. Успіхів вам. Смачного!

You cannot copy content of this page