fbpx

Село на Хмельниччині відмовляється перейменовувати вулицю Жовтневу

Громадська організація «Декомунізація. Україна» в своєму телеграм-каналі повідомила, що місцева влада села Лавринівці, що на Хмельниччині, відмовилася перейменувати радянську назву вулиці Жовтневої.

“Такої відписки ще не було. Вулицю Жовтневу у Ленковецькій громаді на Хмельниччині не перейменовують, бо у цьому місяці є день людей похилого віку”, – прокоментували в організації.

Зокрема, в офіційному поясненні відмови українізувати назву вулиці Жовтнева, місцева влада назвала перелік багатьох свят, які це село відзначає, а саме:

• Покрову,

• День поштаря,

• День учителя,

• День лікаря,

• День людей похилого віку тощо.

Особливої пошани, за словами місцевої влади, віддають останньому святу – Дню людей похилого віку.

Сільський голова Юрій Криворчук у документі зазначає, що питання про перейменування вулиці Жовтневої не підтримується місцевими мешканцями.

“Святкування Дня пошти, вчителя і лікаря теж припадає на жовтень місяць. Особливим є день захисників та захисниць, який відзначаємо 14 жовтня, так як в Лавринівцях проживають один інвалід і п’ять учасників АТО.

1 жовтня жителі села відзначають міжнародний день людей похилого віку, а таких в Лавринівцях біля 70%. Враховуючи всі вище згадані події, а також думку жителів села, вирішили залишити одній з вулиць назву Жовтнева’, – йдеться у відповіді Криворчука на звернення «Декомунізація. Україна».

Нагадаємо, що назва Жовтнева – це данина Жовтневому перевороту в царській росії 1917 року.

Фото: ілюстративне.

08/07/2022

You cannot copy content of this page