fbpx

Серпень принесе в Україну чимало температурних сюрпризів: синоптики дали неочікуваний прогноз

Серпень принесе в Україну чимало температурних сюрпризів. Так, погода в останній місяць літа принесе ненадовго аномальну спеку, малу кількість дощів, а подекуди навіть ймовірні заморозки.

Відповідну кліматичну характеристику серпня оприлюднив “Український гідрометцентр”.

Середня температура на серпень передбачається +20+25 градусів тепла, у гірських районах +17+18 градусів тепла, що на 2-2,5 градуси вище середніх багаторічних значень,– йдеться у повідомленні.

Водночас, місячна кількість опадів очікується 28-75 міліметрів, в Карпатах до 110 міліметрів, що у більшості західних областей та на півдні країни – в межах норми, а на решті території менше середніх багаторічних значень.

Читайте також: На Тернопільщині мама до рeaнімaції пoбилa 2-річного сина

За даними синоптиків, зазвичай середня місячна температура серпня складає +17+20 градусів тепла, у південних та південно-східних областях мiсцями +21+23 градуси тепла, а у гірських районах буде трішки холодніше – +11+16 градусів тепла.

“Абсолютний максимум температури сягає +34+42 градуси тепла, в гірських районах +26+33 градуси тепла. Абсолютний мінімум складає +1+7 градусів тепла, на півдні до +11 градусів тепла, а в західних, північних, східних та Запорізькій областях місцями 0-2 градуси морозу”, – йдеться у повідомленні.

Також, в Укргідрометцентрі зазначили, що середня місячна кількість опадів складає в південних областях та в Криму 27-59 міліметрів, на решті території 35-76 міліметрів, а в Карпатах та на Прикарпаттi до 145 міліметрів.

Заморозки на поверхні ґрунту ймовірні наприкінці місяця в Україні, крім більшості центральних, південних областей та Криму,– додали синоптики.

Джерело.

You cannot copy content of this page