fbpx

Шалено смачний торт «Ескімо»! Десерт, заради якого я чекаю свята. Вища ступінь насолоди!

Вашій увазі пропоную чудовий торт «Ескімо», дивлячись на який, так і хочеться з’їсти шматочок. Коли я спробувала цей неймовірно смачний десерт, то просто не вірила, що він приготовлений в домашніх умовах, настільки він гарний, повітряний і святковий. Такий торт буде центром будь-якого святкового столу. Рецепт дуже простий. Спробуйте!

Складові:

– цукор – 2,5 склянки

– борошно – 1,5 склянки

– яйця – 6 штук

– молоко – 1 стакан

– вершкове масло – 300 грам

– сметана – 2 столові ложки

– какао – 4 столові ложки

– вода – 0,5 склянки

– сода – 0,5 чайної ложки

– ванілін – 1 чайна ложка

– олія рослинна для змащення

Торт «Ескімо», покроковий рецепт:

1. Ми приготуємо спочатку тісто. Для цього нам знадобиться 4 яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Жовтки збийте з одною склянкою цукру. Потім додайте соду, столову ложку какао і ванілін. Білки теж збийте в густу піну, додайте в жовтки, перемішайте, в цю однорідну масу додайте одну склянку борошна.

2. Духовку виставте на 180 градусів. Візьміть відповідну форму для запікання і змастіть її олією. Вилийте тісто у форму і поставте готувати його на 40 хвилин.

3. Решта 2 яйця збийте в ємність з високими бортиками, туди ж всипте решту цукру і півсклянки борошна.

4. Все добре збийте міксером і додайте тепле молоко. Перемішайте. Поставте змішані інгредієнти на вогонь, нехай покипить одну хвилину. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
Коли суміш охолоне, додайте в неї тепле масло, не все, тільки 250 грам. Все добре перемішуємо до однорідності.

5. Для красивого оформлення зробимо апетитну глазур. У склянку цукру додайте какао і сметану. Все перемішайте і поставте на невеликий вогонь. Коли закипить, зніміть з вогню. Для повноцінності глазурі додайте вершкового масла 100 грам. Перемішайте і нехай охолоне.

6. Коли корж готовий і охолов, змастіть його кремом і на півгодини в холодильник. Коли крем схопиться, дістаньте торт і змастіть глазур’ю. І знову в холодильник, для того щоб гарненько просочився.

Такий торт обов’язково порадує всіх членів родини і ваших гостей. А якщо ви вже спробували тортик і готові далі творити, заходите до нас на сторінку, у нас безліч смакоти на будь-який перевагу, вони всі різні і кожен знайде своє особливе.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page