fbpx

Шантаж продовжується – “Газпром” не приймає турбіну для “Північного потоку”

В «Газпромі» 4 серпня заявили, що антиросійські санкції заважають вирішенню ситуації з транспортуванням та ремонтом газотурбінних двигунів Siemens для КС «Портова», що забезпечує подачу газу «Північним потоком» до Європи, мовляв, ці обмеження створюють ризики.

«Газпром» стурбований, що Канада, у зв’язку з санкціями, без згоди самого “Газпрому” після ремонту відправила двигун №073 до Німеччини та видала документи на вивезення турбіни фірмі Siemens Energy Canada Limited, а вона не є стороною за контрактом.

Тому, у разі транспортування турбіни до Росії існує ризик, що Канада вважатиме це порушенням або обходом умов виданого дозволу, «що може призвести до його відкликання та неможливості ремонту інших двигунів», – побоюються в «Газпромі».

В «Газпромі» також не знають чи підпадає ремонт та транспортування газотурбінних двигунів для КС «Портова» під експортні обмеження Євросоюзу…

Поки «Газпром» відкладає повернення своєї ж турбіни, Шольц фотографується на її фоні, а газ в Європу прокачується трохи більше, як на 33 млн куб. м на добу.

Фото: dw.com.

08/05/2022

You cannot copy content of this page