fbpx

Ще одна категорія чоловіків в Україні отримала право на демобілізацію. Подробиці

Ще одна категорія чоловіків в Україні отримала право на демобілізацію.

Сьогодні, 20 вересня Верховна Рада України на пленарному засіданні ухвалила відповідний закон. Згідно нового документу наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років є підставою для звільнення від служби.

Відповідну інформацію повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Депутати зібрали 331 голос за ухвалення законопроекту.

Цитуємо повідомлення:

“Парламент ухвалив в цілому (законопроєкт) №7678 щодо віднесення до підстав звільнення з військової служби наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років. “За” – 331 голос”.

Автори законопроекту пояснюють:

“Тобто ці особи можуть призиватися за власним бажанням, але на практиці їх могли призвати й без бажання, або якщо людина свідомо не повідомила, або не знала, що не підлягає мобілізації… Станом на початок мобілізації було масово порушене право багатодітних батьків нести військову службу за власним бажанням і тільки за місцем проживання, та за наслідками цього порушення ненадання державою права батькам, які є багатодітними, звільнятися з лав ЗСУ під час дії воєнного стану.

У зв’язку з цим багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Після багатьох звернень на гарячу лінію Міністерства оборони України щодо незаконної мобілізації ці чоловіки писали рапорти на звільнення з військової служби за сімейними обставинами, посилаючись на Постанову КМУ №413 від 12 червня 2013 року. Їм було відмовлено згідно зі ст. 26 Закону України про звільнення з військової служби”.

20,09,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел – колаж.

You cannot copy content of this page