fbpx

Що відбувається під Херсоном: деталі від британської розвідки

За даними британської розвідки, українські військові, у деяких місцях, змогли посунути лінію фронту. В доповіді також зазначається, що РФ ймовірно спробує посилювати ці ділянки.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Твіттері.

Українські бронетанкові війська з понеділка(29 серпня-ред.) продовжують наступ на Південне угруповання військ Росії на кількох напрямках на півдні країни, йдеться в огляді.

“Українські формування подекуди відсунули лінію фронту на деяку відстань, використовуючи відносно слабку російську оборону.”, – пишуть в огляді.

“Згідно зі своєю доктриною, Росія, ймовірно, тепер спробує закрити прогалини у своїй лінії, використовуючи заздалегідь призначені мобільні резервні підрозділи. Сюди, ймовірно, увійдуть деякі підрозділи зі Східного угруповання військ”, – додають у розвідці.

“Росія продовжує активізувати спроби генерувати нові підкріплення в Україні. Добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу покинули свою базу під Москвою 24 серпня, з високою ймовірністю для подальшого розгортання в Україні”, – йдеться в огляді.

“Оперативна ефективність цих підрозділів невідома. 3-му армійському корпусу, швидше за все, не вистачає особового складу, і ці війська мали обмежену підготовку.”, – зазначає британська розвідка.

Нагадаємо, вчора у аналогічному огляді, британська розвідка заявляла, що визначальним фактором стійкості окупантів на півдні під час українського контрнаступу може стати згуртованість тих підрозділів, які туди стягнули.

Фото: Український фотограф Максим Дондюк.

08/31/2022

You cannot copy content of this page