fbpx

Що віщують знаки: львівські десантники з Javelin знищили танки «Владімір»

Воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України знищили два сучасних російських танка Т-90 “Владімір”, – повідомляє пресслужба ДШВ.

Танки, якими особливо пишається “друга армія світ”, розгромили за допомогою американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

На кадрах видно, що один “Владімір” розірвало на клапті, які розлетілися на кілька вулиць населеного пункту, де точився бій. Інший танк так само яскраво палав після зустрічі з ракетою Javelin.

“Продовжуємо й надалі виконувати бойові завдання та знищувати російських загарбників”, – йдеться у повідомленні.

Але це не рекорд для бійців 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ – так 13 червня вони підірвали 9 одиниць техніки та склад з боєприпасами ворога. Відпрацювали артилеристи і протитанкові підрозділи.

В Командуванні ДШВ ЗСУ зазначили, що попередній «рекорд» бригада встановила у травні 2022 року, при спробі російських окупантів навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Тоді протягом двох діб підбили 73 одиниці ворожої техніки (танки, БМП, БМД, МТЛБ, БТР). «І ось 13 червня 2022 року артилеристи-десантники, так би мовити, зірвали черговий, “гарматний джек-пот””, — заявили в командуванні ДШВ.

Протягом згаданого дня артилеристи бригади підірвали: два комплекси РСЗВ 9К57 “Ураган” калібру 220 міліметрів, бойову транспортно-зарядну машину для “Урагану”, БТР, бронеавтомобіль “Тигр”, дві вантажівки та склад з боєприпасами. Судячи з сили вибуху, в останньому знаходилися ракети до “Ураганів”.

Того ж дня протитанкові підрозділи 80 бригади успішно відпрацювали по окупантах з ПТРК “Стугна-П”. Бійці підірвали БМП і ворожий танк, пише УНІАН.

Фото: УНІАН.

06/15/2022

You cannot copy content of this page