fbpx

– Що значить не поїду? – здивовано дивиться на мене чоловік, – Тобто інші жінки залишають навіть немовляток і їдуть, бо там гарні гроші платять, а ти не хочеш? Так пів країни на заробітках, ти що пані? Я їхати не можу, чоловікам там нічого робити. Роботи не має, там для чоловіків

У нашій родині добувачем завжди був чоловік. Я, звичайно, теж працюю, але у чоловіка зарплата завжди була набагато вище. Він будував успішну кар’єру. Ми змогли купити власну квартиру, взяли машину в кредит. У нас двоє синів. Старшому вісім, молодшому п’ять. До недавнього часу я вважала своє життя ідеальнbv.

Але кілька місяців тому компанія, де працював чоловік, збанкрутувала. Чоловік потрапив під скорочення. Почав заливати свої негаразди. Не те, щоб він дуже зловживав, але постійно то в кафе з друзями, то на рибалку. У нас були деякі заощадження, але вони просто танули. Я наполягала, щоб він знайшов нову роботу, а він говорив, що в його віці складно кудись влаштуватися. Хоча йому всього сорок.

І ось одного разу він прийшов із зустрічі з друзями, сказав, що мені треба поїхати на заробітки. Один друг розповів, як його дружина їздила за кордон і заробляла там хороші, за нашими мірками, гроші.

Я розлютилася, звичайно. Це ж його звільнили, а у мене є робота. Ось нехай він і їде на заробітки, якщо так хочеться. Чоловік мені на це сказав, що чоловікам за кордоном працювати дуже складно. Беруть тільки на найважчу роботу, якщо немає кваліфікації. А жіночі руки там цінуються. Я можу, наприклад, влаштуватися покоївкою або доглядати за літніми людьми. Йому ж їхати не вигідно.

Я дивилася на чоловіка і не впізнавала його. У моїх очах він завжди був опорою. Чому мій годувальник раптово хоче, що це я заробляла гроші, та ще казна-де?

Зрозумійте правильно, я не сиджу лиш на чоловікових грошах. Навпаки, я зараз тягну на собі всю сім’ю. Як я просто візьму і поїду кудись? Тим більше що у нас маленькі діти. Їм потрібна мама. Чоловік же говорить, що діти вже не такі й безпорадні. Він з ними впорається, та й бабуся (моя мама) догляне. Тобто, він вже самостійно розробив цілий план. А чи потрібно це мені, дізнатися не подумав.

Взагалі я не проти ідеї спробувати щось нове, побачити іншу країну, та ще грошей підзаробити. Але, як мінімум, для цього мені доведеться звільнятися. А що, якщо не вийде і ми обидва залишимося без роботи? Крім того, одній їхати просто лячно.

Зрештою я сказала, що якщо їхати, то разом. Чула, сімейним парам за кордоном навіть простіше влаштуватися на роботу. Але чоловік не хоче. Каже, що він затребуваний у своїй країні і рано чи пізно знайде роботу. Але насправді він тільки вживає і ніяку роботу не шукає.

Життя спокійного немає. Він постійно лиш про це і говорить. Ще й ображається і все перекрутив так, ніби я не хочу заробляти грошей доки у нього “тимчасові” труднощі.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page