fbpx

Щоб залишатися стрункою: о котрій годині та чим потрібно вечеряти

Чимало разів ми чули фразу: «Якщо хочете швидко схуднути, потрібно не їсти після шостої вечора». Це правда, але тільки у тому разі, якщо ви лягаєте спати о 21:00. Яка порція їжі є оптимальною для жінок, та чим шкідливі великі перерви між прийомами їжі – розповіла дієтолог Лора Філіппова, пише 1+1.

Запам’ятайте найважливіше правило – вечеряти потрібно за 3-4 години до сну.

РИБА+ОВОЧІ. Запікайте рибу та овочі у фользі в печі. Така вечеря наситить вас необхідними корисними речовинами та мінералами і не вплине на фігуру.

Вечеря повинна бути легкою, але ситною. Для нас жінок ідеальною порцією є 300-350 г. Придбайте кухонні ваги – це корисний і недорогий гаджет.

ЯЙЦЯ+ОВОЧІ. Це може бути ніжний омлет із тушкованими овочами. Така вечеря буде здоровою і поживною.

СИР+СУХОФРУКТИ. Домашній сир у поєднанні з улюбленими сухофруктами – ідеальний варіант для вечері. Це корисно та низькокалорійно!

«Не лягайте спати на голодний шлунок, адже вам буде важко заснути. Великі перерви між прийомами їжі спричиняють голод, і навряд чи ви будете втамовувати його легким салатом. Швидше за все ви захочете з’їсти щось калорійне та некорисне», – радить експерт.

ОВОЧЕВИЙ СУП. Суп може декому здатися незвичним варіантом вечері. Однак він добре насичує, швидко засвоюється організмом та має невисоку калорійність.

Читайте також:  12 видів популярної риби, яку науковці радять не їсти

Важливо, щоб в основі супу був легкий овочевий або курячий бульйон, – зауважує дієтолог.

Обирайте той варіант вечері, який вам найбільше до смаку. Головне, щоб вона вас добре насичувала і не викликала важкості у шлунку. Залишайтеся стрункими та здоровими!

You cannot copy content of this page