fbpx

Щоб зібрати хороший урожай ароматної, соковитої і корисної полуниці, необхідно знати, як правильно вибрати посадковий матеріал

Перевіреним місцем придбання саджанців є спеціалізовані розплідники, де підтримуються всі умови і правила для вирощування рослин. До того ж подібні організації мають сертифікат якості, який гарантує якість посадкового матеріалу.

При відсутності таких розплідників, купувати розсаду рекомендується у знайомого садівника, який дорожить своєю репутацією або на спеціалізованому ринку. Бажано купувати розсаду у постійних продавців, які щорічно представляють свою продукцію на продаж.

Розсада полуниці в касетах – готовий до посадки в грунт матеріал.

Визначившись з продавцем, необхідно правильно вибрати сам матеріал для посадки.

Купуючи полуничну розсаду, зверніть увагу на:

  • розвиток розетки – не менше 6-7 розгалужень нирок;
  • ширину кореневої шийки – не менш 1 сантиметра;
  • довжину кореня – не коротші 7 сантиметрів;
  • період перебування поза грунтом – не більш 2-3 днів;
  • колір серцевини – насичений зелений;
  • відсутність пошкодження кореневої частини і листя.

Зверніть увагу на ємності, в яких продають розсаду. Якщо це пластикові касети або склянки, то коріння рослини повинні бути по всьому об’єму ємності. У разі продажу в торф’яних горщиках, кореневище полуниці має прошивати стакан наскрізь і бути видним зовні неозброєним поглядом.

Цікаво, що голландці, відомі у всьому світі, як кращі фахівці з вирощування полуниці, довели, що товщина кореневої шийки має прямий вплив на процес життя розсади. При товщині шийки більше 15 см – життєспроможність становить 100%, а при товщині до 1 см – 69%.

Оптимальний час для посадки полуниці вважається період з 15 квітня по 5 травня навесні і з 25 липня по 5 вересня восени. На півдні, де клімат тепліший, посадку можна починати вже на початку березня, а в осінній період садять навіть до кінця жовтня.

You cannot copy content of this page