fbpx

Щодня 12 кілометрів аби продати молоко і назбирати на протез мамі

Людмила Коваль до останнього тягнула з евакуацією, вірила, що до них не дійде. Коли вже виїхали всі сусіди, вона таки наважилася, але…

«Всі на нашій вулиці повиїжджали, вже нікого не залишилось. І ми вирішили теж виїжджати, бо вже так близько бої йшли, що уже доходило до наших хат. Але ми не встигли – наче за одну секунду виробило, накрило, оглушило… І я зрозуміла, що поранена», – пригадує жінка.

А 12-річний Данилко показує, що від хати залишилися тільки обгорілі стіни і декілька вцілілих з кіптявою кухонних начинь. Їх прийняли родичі, але жінка так і не відновилася після лікування. Їй сказали, що ногу врятувати не вдасться, а коштів, зрозуміло, у людей немає. Немає нічого.

Тому Данило щодня їздить до Чернігова, аби продати молоко і зібрати гроші на лікування мами. Корова стала єдиним годувальником для родини, а Данилко – опорою і підтримкою для матері.

“Сказав, що, бабусю, я буду сюди возити молоко, можливо хтось в мене купить. А потім, як продам, подзвоню мамі, можливо їй якісь ліки треба. Куплю ліки або продукти, що вона хоче і заразом її провідаю”, – розповіла бабуся Данила Ніна Винник.

В Чернігові Даню вже знають і спеціально купляють молоко у нього – має вже постійних покупців.

Хлопчик мріє купити мамі протез, вилікувати її і відбудувати свій будинок.

Фото: Суспільне.

10:59:27 AM

You cannot copy content of this page