fbpx

Щоразу, коли подруга запрошує мене до себе додому, у мене виникає єдине запитання: “Чим так чудово пахне?”. Ось в чому її секрет

Щоразу, коли подруга запрошує мене до себе додому, у мене виникає єдине запитання: “Чим так чудово пахне?”. Ось в чому її секрет.

Дім завжди повинен бути саме тим місцем, в яке хочеться повернутися і з головою зануритися в затишок після виснажливого дня. І якщо ви відчините двері і відчуєте цей аромат, ваш день може раптово стати кращим, що б не відбувалося поза домом.

Ця суміш додасть вашому дому дуже приємну і заспокійливу атмосферу, зробить повітря чистішим і дезінфікує від шкідливих хімікатів.

Ось рецепт

  • Використовуйте скляну посудину ємністю 800 мл.
  • Киньте туди шкірки від мандарина, апельсина, лимона і грейпфрута.
  • Додайте яблучний оцет так, щоб вони були повністю покриті, а потім додайте ложку звичайної харчової соди.
  • Закрийте банку і залиште її в прохолодному і темному місці на один тиждень.
  • Не забувайте щодня струшувати банку.
  • Після закінчення 7 днів процідіть суміш. Все, продукт, що очищає, готовий до використання!
  • Вам потрібна тільки рідка частина!
  • Помістіть рідинy в розпилювач – і готуйтеся до дeзінфекції.

Ця суміш допоможе вам очистити:

  • плями на підлозі;
  • бруд на кухонних поверхнях;ванну;
  • бруд і плями на будь-якій скляній поверхні;
  • ідеально підходить для дезінфекції умивальників і туалетів.

Ефективне очищення без хімії – хіба це не те, що так потрібно всім господиням?

Інші варіанти використання.

Правильний запах у домі допоможе створити чудовий настрій.

Наприклад, якщо в кімнаті приємний аромат – ви зможете швидше розслабитися і краще відпочити.

1. Саше. У кімнатах без вікон найважче зберігати свіжість і приємний запах, як, наприклад, у ванній кімнаті або шафах. Ось чому ми рекомендуємо взяти кілька пакетиків невикористаного чаю, капнути на них приготованою вами олією і покласти їх в місце, де ви хочете прибрати неприємний запах.

2. Смерекові шишки. Якщо ви вирушаєте в гори, ліс або район, де знайдете ялинові шишки, ми рекомендуємо вам вибрати найкрасивіші і привезти з собою додому. Коли ви повернетеся, покладіть їх у гарний декоративний кошик або на полиці і додайте кілька крапель ароматної есенції на кінчики. Можете навіть додати туди кориці – це відмінний варіант для зимових свят!

3. Створіть свій власний аромат. Якщо ви не довіряєте купованим засобам, то створіть свій. Налийте в маленьку каструлю чашку води. Додайте корицю, ваніль, сушену смородину або інші фрукти на свій смак і дайте їм закипіти. Тепер можете налити отриману суміш в будь-яку ємність і насолоджуватися запахом!

4. Ароматні диски. Візьміть чашку, на три чверті заповніть її харчовою содою, додайте дистильовану воду і перемішуйте до отримання пасти. Потім додайте 20 крапель вашої улюбленої олії, знову змішайте її і вилийте пасту в формочки для кексів.

Залиште їх на 24-48 годин, поки диски не затвердіють. Тепер ви можете засунути їх в прозорі пакетики і розставити по всьому домі.

5. Домашній освіжувач повітря. Не купуйте хімічні освіжувачі повітря – зробіть свій. Вам потрібна пляшка з розпилювачем, така як та, яку ви використовуєте для своїх рослин.

У чайну ложку звичайної соди додайте 12 крапель вашої улюбленої ароматної олії (для початку ми рекомендуємо масло лаванди або евкаліпту) і перемішуйте, поки не вийде паста. Вилийте цю суміш в пляшку з дистильованою водою і ретельно збовтайте. Коли суміш стане однорідною, то можете спокійно її розпорошити по всьому домі. Нічого складного, правда? До того ж, ви можете розпорошувати суміш на килими!

6. Прекрасний засіб для килимів. Ми всі знаємо, що килими важко чистити. Якщо ви хочете, щоб вони добре пахли, візьміть чайну ложку соди і чайну ложку кориці. Додайте свою улюблену ефірну олію і висипте суміш у пляшку з розпилювачем. Залиште засіб на 30-60 хвилин, і готово – можете розприскувати його на свої килими. Після розпилення приберіть з порохотягом, як зазвичай.

7. Засіб проти неприємного запаху у ванній. Іноді після миття посуду раковина досить неприємно пахне, навіть якщо ви чистите її різними хімічними розчинами. Щоб позбутися небажаного запаху і створити приємну атмосферу на кухні, очистьте раковину, а потім вичавіть в стік сік лимона, апельсина або лайма.

Крім того, поруч з раковиною можете залишити кілька шматочків шкірки цих цитрусових. Вони поглинуть небажаний запах!

8. Ароматичні подушечки на лампочці. Легке і швидке рішення для освіження повітря у вашому домі – це покласти ароматичні подушечки на лампочки. Таким чином, практично без зусиль, вони нагріються і створять ту атмосферу, яку ви хотіли.

9. Зробіть свої власні ароматичні свічки. Ароматичні свічки можуть забезпечити вам комфорт, який інколи просто життєво необхідний. Отже, вам потрібен віск (наприклад, залишки від старих свічок), ємність, в яку ви можете налити віск (наприклад, банка цікавої форми), бавовняна нитка для гніту, що-небудь для його фіксації і каструля. Вам також потрібні ножиці і ефірні олії. Якщо ви хочете додати свічкам шарму, можете використовувати блискітки, черепашки або кавові зерна. Візьміть подрібнений віск і підготуйте гніт. Нагрійте каструлю і розтопіть віск.

Читайте також: Як легко почистити килим? Ми пропонуємо вам спосіб, завдяки якому чистка в домашніх умовах стане не менш ефективною, ніж у хімчистці!

Потім додайте кілька крапель ароматної олії, зафіксуйте ґніт у формі і залийте її рідким воском. Якщо ви хочете, щоб свічка виглядала красиво, можете прикрасити дно форми кавовими зернами або черепашками.

А які ідеї вам сподобалися найбільше?

За матеріалами – Сlicow.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page