fbpx

Шматок сала трішки гірчиці і часнику. І вже за сорок хвилин маєте незвичайно смачну страву, яка точно припаде до смаку кожному

Сало з гірчицею, запечене у фользі

Сало (найкраще грубенький бочок) порізати на чималі шматки, кожен обваляти в сухих зернах гірчиці, суміші перців, добре посолити, нашпигувати часником і залишити маринуватися на 3-6 годин. Після цього загорнути кожен у фольгу, поставити у гарячу духовку запікатися на 40-60 хв. Дістати з духовки, охолодити у фользі. Готове сало нарізати скибочками.

Читайте також: Сьогодні проварила сало в солі і лушпинні, і вже завтра спробувавши всі співробітниці просили цей рецепт

 Сало у розсолі

У холодній воді розчинити сіль (на 1 л 5-7 ст. ложок). До ропи додати подрібнений часник, чорний перець. У розсіл покласти порізане невеликими шматками сало. Дати постояти в прохолодному місці 3 доби. Дістати сало, промокнути серветкою, усіх боків поперчити меленим духмяним перцем. Споживати охолодженим.

 Сало запечене в духовці

Порізати сало на шматки 6х12 см, добре натерти сіллю, поставити в розігріту духовку. Щойно сало почне плавитися, вимкнути духовку і дати в ній схолонути. Дістати, натерти з усіх боків подрібненим часником та спеціями. Загорнути в пакет і поставити в холодильник на 6-8 годин.

Сало вважається найкращим регулятором алкогольного сп’яніння при застіллях зі спuртним: усього кілька шматочків, спожитих перед святковим обідом, змастять жиром стінки шлyнка, що допоможе алкoголю не так швидко потрапляти у крoв.

You cannot copy content of this page